2024.02.24. 16:56
Egyedi receptek alapján készültek a finomságok a karcagi hungarikum fesztiválon
Gasztronómiai csodákat alkottak a csapatok tagjai.
Sokan részt vettek az eseményen
Fotó: Daróczi Erzsébet
Szombaton a Városi Sportcsarnokban rendezte meg a Déryné Kulturális Központ a Hungarikum Fesztivál Karcagon – Karcagi Kolbászízesítő Verseny elnevezésű programot, amelyre 25 csapat nevezett.
Karcagi Kolbászízesítő Verseny
Fotók: Daróczi ErzsébetA megjelenteket F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Hubai Imre vármegyei közgyűlési elnök köszöntötte. Mindketten úgy vélték, a jó kolbász elkészítésének titkát a minőségi alapanyagok mellett az odafigyelés, és az egyedi családi receptek jelentik.
Szepesi Tibor polgármester szintén jó hangulatú versenyzést kívánt és örömmel állapította meg, hogy sok fiatal is részt vesz a megméretésen, így remény van arra, hogy a házi kolbásztöltések, a disznótorok szokásait a következő generációk is tovább viszik.
A csapatok ezután feldolgozták a szervezőktől kapott előre elkészített minőségi darált húst, amit saját receptjeik alapján ízesítve formáltak kolbásszá. A finomságokat végül a sütés után szakmai zsűri értékelte. S amíg zajlott a munka, a színpadon a Déryné néptánc csoportjai adtak műsort, kísért a Pipás népzenei együttes, de játszott az UV Trió zenekar és a Parno Graszt is.
Itt adták át két korábbi megméretés, a házi kelt tésztás és a pálinka verseny díjait is.