Advent

2023.12.21. 11:30

Böjte Csaba ferences szerzetessel Jászapátira érkezik az összetartozás betlehemi karavánja

Karácsonyi szeretetvacsora zárja az estet.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

December 22-én, pénteken 16 órakor Böjte Csaba ferences szerzetessel és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekeivel Jászapáti főterére érkezik az összetartozás betlehemi karavánja és a betlehemi láng. A mobil karaván december 10-én indult útjára Sepsiszentgyörgyről, úticélja pedig Budapest. 

Az ünnepi zarándoklatot Böjte Csaba álmodta meg annak emlékére, hogy 800 évvel ezelőtt, 1223-ban Assisi Szent Ferenc rendezte be először az első betlehemet. A karaván ünnepélyes fogadását követően 17 órakor meggyújtják a szeretetet szimbolizáló negyedik gyertyát a város adventi koszorúján. 

Az eseményen beszédet mond Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Pócs János országgyűlési képviselő. Közreműködik a Jászapáti Szent Imre Katolikus Általános Iskola. 17.30-kor Varga Miklós ad koncertet, majd a főtéri parkban karácsonyi szeretetvacsorára várják a városlakókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában