Összejövetelek

2023.10.31. 19:30

Sokat tesznek a közösség összetartásárért és a generációk találkozásáért Kuncsorbán

Számos programot hirdet a helyi gyermekeknek Kuncsorba könyvtára és közösségi háza, hiszen a településen az alacsony gyermeklétszám miatt évekkel ezelőtt megszűnt az általános iskola. Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a generációk találkozására is, számos alkalommal szervez közös programot a gyerekeknek a hímzőszakkör tagjaival.

Molnár-Révész Erika

A helyi hímzőszakkör tagjai segítettek a gyerekeknek a tökfaragásban Kuncsorba közösségi házában kedd délután

Forrás: Beküldött fotó

Közösen faragtak és festettek tököket a kuncsorbai általános iskolás korú gyermekek és a helyi hímzőszakkör tagjai kedd délután a közösségi házban. Ez már a sokadik program, melyen a fiatalabb és az idősebb generáció közösen vesz részt.

– Megpróbáljuk összekapcsolni az idősebb és a fiatalabb generációt, ami sikeresen működik már jó néhány éve. Fontos, hogy a településen évekkel ezelőtt megszűnt az általános iskola, a gyermekeket öt másik településre hordják a szülők, ezért fontosnak tartjuk, hogy a helyi gyerekek találkozzanak, megismerjék egymást, kapcsolatban maradjanak – tájékoztatott Gecser Bettina, a könyvtár és közösségi ház vezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában