2023.10.22. 17:50
Őzpörköltet készítettek a szakácstanulók Jászapátin
Ismét vadgasztronómiai napot tartottak a városban.
Őzpörköltet készítettek a tanulók a főzőversenyen
Fotó: Pesti József
Második alkalommal tartottak a vadgasztronómiai napot a Szent József Katolikus Technikum Jászapáti Tagintézményében. Az ünnepélyes megnyitó után trófeakiállítást , solymász – és íjász bemutatót láthattak az érdeklődők.
Először hirdettek vadfőző versenyt , melyen az alapanyagot az őz szolgáltatta. A meghívásos, különleges megmérettetésen négy szakképző iskola fiatal szakácstanulói mérték össze tudásukat. A három tagú zsűri végül a jászberényi Klapka György Technikum és Szakképző Iskola csapatának ételét találta a legjobbnak, de hangsúlyozta, hogy csak minimális eltéréssel szorult le a dobogó legfelső fokáról Szolnok, Gyöngyös és a házigazda Jászapáti kollektívája.
A rendezvény díjkiosztóval és az elkészített ételek elfogyasztásával zárult.