Galériával

2023.10.05. 16:36

A kistérségben dolgozók munkáját ismerték el Szolnokon

Idén is elismerték a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása által fenntartott szociális intézmények dolgozóinak kiemelkedő munkáját. A csütörtökön, a városháza dísztermében tartott ünnepségen négyen részesültek elismerő oklevélben, s átadták a Pro Caritate-díjat is.

Rimóczi Ágnes

Idén is megrendezték a Szolnoki Kistérség Napját, az eseményen elismeréseket adtak át a szociális szférában dolgozóknak

Fotó: Rimóczi Ágnes

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása 2004-ben alakult, jelenleg tizennyolc település alkotja. Megalakulásakor alapvető cél volt, hogy a társulásban résztvevő településeken elérhetőek legyenek a magas színvonalú közszolgáltatások. A szociális és gyermekjóléti ellátások biztosítását közel hatszáz munkatárs végzi, akik több mint tízezer fő részére nyújtanak rendszeres ellátást. 2014 óta minden évben megrendezik a kistérség napját, amikor megköszönik a szociális területen dolgozók áldozatos munkáját. Az idei volt a kilencedik alkalom.

Azért lehet ilyen hosszú időn keresztül végezni és jól végezni ezt a munkát, mert olyan emberek dolgoznak ebben a társulásban, amilyenek most itt ülnek – kezdte köszöntőjében Szalay Ferenc polgármester, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása tanácsának elnöke, megköszönve a társulás dolgozóinak munkáját. – Az önök munkája nemcsak az adott településnek szól, hanem egy nagy közösségnek, mindannyiunknak

 – emelte ki az elnök.

Szalay Ferenc a továbbiakban a felelősségről és a biztonságról szólt. 

– Nagyon fontos a biztonság, különösen most, a mai világban. És ezt a biztonságot a társulásban dolgozó emberek, vagyis önök adják meg az ellátottaknak. Önöknek meglehetősen nagy a felelősségük, s ezzel együtt teszik a dolgukat. Mindez azt is bizonyítja, hogy ha összekapaszkodunk, akkor meg lehet oldani a problémákat. Azt hiszem, a társulás jól vizsgázott ebből – mutatott rá a társulás elnöke, aki a települések polgámestereinek is megköszönte a munkát.

A köszöntő után átadták az elismeréseket. A kistérségben végzett több éves áldozatkész szociális, és karitatív tevékenységért négy munkatárs részesült oklevélben és jutalomban. Eszerint Kelemen Renáta, a társulás Zagyvamenti Integrált Központ közösségi gondozója, Tóta Géza Lászlóné, a társulás Szociális Szolgáltató Besenyszögi Központjának nagykörűi terápiás munkatársa, Nagy Noémi, a társulás Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Martfű telephelyének szociális gondozója és ápolója, valamint Pinkócziné Majzik Éva, a társulás Humán Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálatának családsegítője vehette át az elismerést. Idén a Pro Caritate-díjat Szabó Márton, a társulás Egyesített Szociális Intézménye műszaki csoportjának vezető helyettese vehette át a szakterületén végzett kiemelkedő tevékenységért.

Régi-új vezetőket neveztek ki

Az ünnepség részeként két régi-új vezetőt is köszöntöttek. Mint elhangzott: idén a társulás Humán Szolgáltató Központja és Egyesített Szociális Intézménye vezetői pozíciójára írtak ki pályázatot. A sikeres pályázati eljárások után a Humán Szolgáltató Központ vezetője 2023. szeptember 1-től továbbra is Hegyi Anita, az Egyesített Szociális Intézmény vezetője 2024. január 1-től pedig továbbra is Horváth Erika lesz. A vezetők átvették a kinevezéseket az elnöktől.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában