A válaszokat kutatják

2023.10.04. 12:00

A hazánkat érintő energetikai kérdésekkel is foglalkoznak a jászsági konferencián

Átalakuló energiahasználat hatásai a gazdaságra címmel rendezi meg a Jászsági Menedzser Klub Egyesület az V. Jászsági Gazdasági és Fejlesztési Konferenciát október 13-án, pénteken az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényi Campusán.

Illés Anita

Dr. Rédei István (balra), a Jászsági Menedzser Klub Egyesület elnöke és Szatmári Zoltán alelnök sajtótájékoztatón beszélt a konferencia céljairól

Fotó: Pesti József

A konferencia céljairól és programjáról dr. Rédei István, az egyesület elnöke és Szatmári Zoltán alelnök a minap tartott sajtótájékoztatót Jászberényben. Napjaink egyik legnagyobb kihívása a mindenkit érintő energiaválság és energiaár drágulás ösztönözte a szervezőket arra, hogy a rendezvény fókuszába az átalakuló energiahasználat gazdasági hatásait helyezzék. 

A konferencia tematikáját úgy építették fel, hogy az általános képet megmutató nyitóelőadást követően az első blokkban a hazánkat érintő energetikai kérdésekkel foglalkoznak a témában széles látókörrel rendelkező előadók. A második blokkban már inkább helyi, elismert és a Jászságban meghatározó cégek vezetői osztják meg gondolataikat, tapasztalataikat. Kerekasztal beszélgetést is terveznek, melynek keretében az előadók közösen próbálnak válaszokat adni a feltett kérdésekre. A rendezvény fővédnöke dr. Czepek Gábor, az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában