Támogatás

2023.09.22. 16:30

Jót ettek a szolnoki déli városrész lakói a csirkepörköltből

Kétszáz adag meleg ételt osztottak ki a rászorulóknak.

Kovács Berta

A Csillag Cserhaj Szolgáltató ponton is örömmel vették át az ingyen ebédet

Fotó: Nagy Balázs

Tenni Jó, Enni Jó! Ezzel az elnevezéssel hívta életre tavaly jótékonysági kezdeményezését az Újvárosi Fejlesztési Iroda a Magyar Ízőrzők Gasztrokulturális Egyesülettel (MIGE) közösen. A Szolnok déli városrészét érintő akcióhoz csatlakozott Molnár Iván, a terület önkormányzati képviselője is. A projekt célja, hogy ételosztással felhívja a figyelmet a hátrányos helyzetű családokra, ahol nem kerül mindennap meleg étel az asztalra, adakozni pedig fontos és jó dolog.

A projekt idén is folytatódott. Pénteken három helyszínen hirdettek ételosztást. A Magyar Ízőrzők Gasztrokulturális Egyesülete az alkalomra csirkepörkölttel készült, melyet tésztakörettel osztottak szét a rászorulóknak. Az összesen kétszáz adag ételt a Csillag Cserhaj Szolgáltató ponton, a TVM lakótelep művelődési házában, valamint a Újvárosi Fejlesztési Irodában vehették át az érintettek. Szolnok leszakadó városrészében így legalább e napon nem marad senki éhesen.

A MIGE egyébként 2019 óta folyamatosan rendez jótékonysági főző akciókat, melyekkel a hátrányos helyzetű családokat segíti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában