2023.07.30. 19:49
Örömfőzés: első alkalommal csaptak bele a lecsóba Jászárokszálláson
Tizenhat kondérban fortyogott a nyár egyik kedvenc étele.
Vidám hangulatban telt a Lecsó Fesztivál a Jászház udvarán
Fotó: Pesti József
Hagyományteremtő céllal rendezték meg az első Lecsó Fesztivált szombaton Jászárokszálláson. André Edit, Mozsárné Deák Mónika, Mozsár János és Jakus Gyula szervezők hívó szavára 15 lecsóimádó csapat gyűlt össze a Jászház udvarán.
Tizenhat kondérban fortyogott a nyár örök slágere, a lecsó. Készült néhány hagyományos fajta, paprikából, paradicsomból és hagymából, de a csapatok többsége igyekezett egyedi ízvilágú finomsággal meglepni a zsűrit – számolt be érdeklődésünkre a gasztroprogramról Jakus Gyula, szervező. Az örömfőzésen – a teljesség igénye nélkül - velős, karfiolos, káposztás, füstölt szalonnás, tarjás, tojásos és tarhonyás lecsó is főtt.
Lecsófesztivál Jászárokszálláson
Fotók: Pesti JózsefA főzőcsapatok alaposan próbára tették a Barócsi Csaba mesterszakács vezette zsűri tagjainak ízlelőbimbóit. Hosszas kóstolás után eredményt hirdettek: a legjobbnak a Bori csapat étele bizonyult, második lett a Rossz Anyák pikáns finomsága, harmadik helyen pedig a Tigrisek végeztek. A közösségi eseményen részt vett Pócs János országgyűlési képviselő, Antal Péterné Szerző Ildikó polgármester és Kaszab Zsolt, alpolgármester is.
A hangulatos rendezvényt zenés műsor színesítette.