Képriport

2023.07.11. 19:46

Különleges öblök, vadregényes zegzugok: a Tisza-tó rejtett csodáit kaptuk lencsevégre – galériával

Egyre többen kifejezetten az érintetlen természet látványa miatt keresik fel az ebben az évszakban különösen csodálatos arcát mutató Tisza-tavat. Annak sem kell azonban búsulnia, aki nem jut el az ember alkotta paradicsomhoz: a tározó vadregényes zegzugaiba kalauzoljuk olvasóinkat képösszeállításunk segítségével!

Mészáros János

Sokan az érintetlen természet látványa miatt keresik fel a tavat

Fotó: Mészáros János

Idén ötvenéves a Tisza-tó, hazánk legnagyobb mesterséges tava, mely víztározónak készült, azonban annál sokkal több, valódi tó, igazi paradicsom vált belőle az elmúlt évtizedekben. Jelenleg több mint ötven halfaj otthona a víz, a környékén pedig mintegy kétszáz madárfaj él. 

Kiss Imre nyugdíjas túravezető úgy ismeri a tavat, mint a tenyerét, és még ma is naponta több órát tölt a tározón és mutatja meg az érdeklődőknek ezt a csodálatos vízi világot, és annak rejtett, sokak számára ismeretlen zugait. Micsoda vadregényes vidék! Több helyen például már csak a csónakban lehajolva lehet haladni az összenőtt faágak és a sűrű növényzet miatt. Nem csoda, hogy – főleg hétvégeken – egyre többen pattannak csónakba vagy egyéb vízi alkalmatosságra, hogy barangoljanak ezeken a csodálatos túraútvonalakon, és magukba szívják a különleges látványt. 

A horgászok mellett a legtöbben pont ezért, kifejezetten az érintetlen természet látványa miatt keresik fel a tavat. Nem túlzás kijelenteni, hogy egytől egyig felejthetetlen élményekkel távoznak – mint ahogyan reményeink szerint azok is kapnak egy kis „lelki pluszt”, akik megtekintik képösszeállításunkat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában