Fejlesztés

2023.06.26. 21:32

Kulturált körülményeket teremtenének a szórakozáshoz Kungyalun

Játszótér kialakításáról és a kungyalui művelődési ház termének felújításáról is dönthet a kunszentmártoni testület a következő ülésén.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A tiszazugi városhoz tartozó Kungyalu fejlesztési ötleteiről szólt Wenner-Várkonyi Attila polgármester a település közösségi oldalán közzétett videóban.

– A Kungyalun élők számára jogos igény, hogy legyen egy olyan játszótér, ahol a gyerekek biztonsággal tölthetik szabadidejüket. Szerencsére laknak itt kisgyermekes családok és a nagyszülőkhöz is visszajárnak az unokák – sorolta a polgármester. Hozzátette, bár vártak pályázati forrásra, egyelőre úgy tűnik ilyen formában nincs lehetőség támogatást szerezni, így azzal a javaslattal fordul képviselő társai felé a csütörtöki ülésen, hogy saját forrásból alakítsanak ki alkalmas területet a művelődési ház előtt.

– Ötmillió forintból egy minijátszóteret terveznénk, ha megszavazzuk még akár nyáron birtokba is vehetik az itt élők – magyarázta.

A művelődési ház belső terméről kifejtette, a helyiséget a városgondnokság felújította, sok rendezvénynek adott otthont, ám belső felázás következtében a parketta megrongálódott, vélhetően nem is javítható.

– Felszedjük és bízom benne, hogy az ülésen olyan javaslat születik, amivel megtaláljuk a megfelelő megoldást, hogy a szórakozáshoz kényelmes és kulturált körülményeket biztosítsunk – fogalmazott Wenner-Várkonyi Attila.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában