Összefoglaló

2023.04.24. 20:00

Halálra gázolt a vonat egy férfit Kisújszálláson – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Vonat elé lépett egy férfi április 22-én délelőtt tíz óra körül Kisújszállás külterületén. Az ütközésben a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy annak következtében a helyszínen elhunyt. Az eset körülményeit a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Április 23-án délután fél öt körül egy férfi a szolnoki Tiszavirág hídról a folyóba ugrott, aki a helyszíni orvosi ellátás ellenére életét vesztette. A rendőrség az eset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja. 

Újabb megpróbáltatás előtt áll Zsebibaba, a Jászapátiról megmentett kiskutya. A kötözések, kezelések miatt nap mint nap óriási fájdalmakat él át. A gyorsabb gyógyulás reményében a napokban megoperálják a megnyúzott kölyökkutyát, újra összehúzzák a sebét. 

Isten háza mindig, mindenki előtt nyitva áll. Ezt használták ki egymástól függetlenül két nap eltéréssel azok a jászapáti lakosok, akik ugyanabba a jászsági templomba mentek be lopni. A jászapáti rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőket.

A várható kedvezőtlen időjárás miatt elhalasztják a 30. Coop Májusfa Futást. A több ezer embert megmozgató eseményt az esőnapon, április 26-án, szerdán tartják meg. A rendezvényen ötezer sportolni vágyó diákra és felnőttre számítanak a szervezők.

Egy helyi lakos közlekedett személyautóval április 22-én Túrkevén. A sofőr haladása során, az egyenes útszakaszon lehaladt a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, ahol egy fának ütközött. Mint kiderült, a járművezető nem használta a biztonsági övet, valamint ott a helyszínen a nála alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

Ritka felvételek készülhettek Szolnokról a Jászság felé tekintve a napokban. Az égbolt a szivárvány színeiben tündökölt. A TIT Uránia Bemutató Csillagvizsgáló Szolnok Kopernikusz-köre lencsevégre is kapta a csodát.

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 83 éves korában meghalt Cs. Németh Lajos, karcagi színművész. Szinkronszínészként több mint 2000 szerepben tűnt fel, ő kölcsönözte a hangját a Jóbarátokban Jack Gellernek, az X-aktákban a Cigarettázó Férfinek, a Miért éppen Alaszka? című sorozatban Hollingnak. A Harry Potter-filmekben ő szinkronizálta Remus Lupint is.

Ököllel homlokon ütött egy kerékpározó férfi egy gyermekivel kutyát sétáltató nőt Szentendrén. A férfi hátulról tekert kerékpárjával, és majdnem elütötte a hölgy egyik gyermekét. Az anyuka így érthető okokból sérelmezte ezt. A férfi ezt követően leszállt a kerékpárról és megütötte a nőt, aki emiatt beesett az árokba.

Összeütközött négy kamion az M1-es autópályán, Tatabányánál hétfő délelőtt. A ráfutásos balesetben a rendőrség tájékoztatása szerint személyi sérülés is történt. 

Megtalálták egy 19 éves fiú holttestét a Duna Dunacsún (Čunovo) melletti ágánál, Szlovákiában. A holttest a felszínen lebegett, egy járókelő vette észre. Mint kiderült, a férfit már hónapok óta keresték, január közepén tűnt el, munkába ment, azóta senki sem tudott róla semmit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában