Rózsa Imre Technikum

2023.04.21. 19:20

Fennállásának hatvanadik évfordulóját ünnepli az újszászi középiskola – galériával

Az egykori tanárok és diákok felidézték a régmúlt emlékeit.

Köllő Judit

Fotókon is bemutatták az elmúlt évtizedek történéseit

Fotó: Nagy Balázs

Idén ünnepli fennállásának hatvanadik évfordulóját a Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum, melyet sokan újszászi középiskolaként emlegetnek. Erről a jeles eseményről díszünnepély keretében emlékeztek meg az intézmény meghívott vendégei. Az eseményen Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője, Kalmár Andrea, a Szolnoki Szakképzési Centrum főigazgatója és dr. Berkó Attila főispán köszöntötte a megjelenteket. Felelevenítették a középiskola történetét, alapítását és egykori működését is. Az épület aulája megtelt egykori intézményvezetőkkel, tanárokkal, régi osztálytársakkal és barátokkal, akik egytől egyig kellemes emlékeket hordoznak magukban az intézményről.

Számtalan városban sokkal nagyobb intézmények zárták be kapuikat, vagy integrálódtak más iskolákhoz

 – fejtette ki Pócs János. – A Rózsa Imre középiskola azonban mindig helytállt és kitartott. Úgy gondolom, hogy a siker titka az itt lakó emberek, pedagógusok, a városvezetés és egy olyan szemlélet, ami arra irányult, hogy alkalmazkodott az adott körülményekhez.

Az általános iskolai és a középiskolai évek is meghatározóak az ember életében. Az eseményen az iskola egykori diákja, dr. Berkó Attila főispán is jó szívvel emlékezett vissza a régi szép emlékekre. 

– Megérkezésemkor egy kissé megilletődtem, hiszen egy ilyen szép, kerek évforduló kapcsán mindenki ünnepi hangulatba kerül – nyilatkozta dr. Berkó Attila. – Emlékszem, hogy nyolcadikosként a legtöbb osztálytársam ebbe a középiskolába jelentkezett, így ellentmondtam a szüleimnek a jászberényi középiskolára – ahova egyébként egyből felvettek –, mert én is az osztálytársakkal akartam tartani az újszászi Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikumba. Így azt szeretném tanácsolni minden szülőnek, hogy hiába nehézségekkel teli egy középiskola kiválasztása, tartsák szem előtt azt is, hogy milyen maga az intézmény és a benne oktató pedagógusok. Jómagam meleg szívvel ajánlom ezt a középiskolát, hiszen diákéveim fontos időszakát tölthettem itt – idézte fel emlékeit a főispán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában