Pályázat

2022.12.21. 10:40

Jövőre birtokba vehetik a gyerekek a bölcsődét Pusztamonostoron

A családbarát beruházás pályázati támogatásból valósult meg.

Illés Anita

Hat férőhelyes mini bölcsődét alakítottak ki a településen

Fotó: Pesti József

Befejeződött a mini bölcsőde kialakítása a településen. 

A családbarát beruházás megvalósításához az önkormányzat korábban több mint 170 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a terület- és településfejlesztési operatív programban – tájékoztatott a projektmenedzsment feladatokat ellátó Jászfényszarui Közös Önkormányzati Hivatal sajtóközleménye. 

A fejlesztés keretében hat férőhelyes mini bölcsődét alakítottak ki Pusztamonostoron, a Szabadság út 26. szám alatt lévő óvoda bővítésével újonnan létrehozott épületrészben. A bölcsődét működtető intézmény új neve december elsejétől: Pusztamonostori Tündérkert Óvoda, Mini Bölcsőde és Konyha. A közleményben azt írták, hogy a bölcsőde használatbavételi engedélyeztetése folyamatban van, a tervek szerint az intézmény jövő év februártól nyitja meg kapuit a három éven aluli gyermekek előtt.

A bölcsődei férőhelyek létesítésével a községben eddig hiányzó szolgáltatást teremtettek meg, mely a kisgyermeket nevelő családokat szolgálja.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában