2022.10.28. 17:44
A szolnoki szakács- és cukrászképzéssel ismerkedett a lovagrend svájci elnöke
Pierre Alain Favre látogatásának célja a magyar szakács-, cukrász- és pincérképzés feltérképezése volt.
Az iskola diákjai számot adtak tudásukról Pierre Alain Favre előtt
Fotó: Nagy Balázs
Pierre Alain Favre, az Auguste Escoffier Lovagrend svájci szervezetének elnöke és a nemzetközi szervezet alelnöke tett látogatást péntek délelőtt a Szolnoki Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában. Látogatása célja a magyar szakács-, cukrász- és pincérképzés feltérképezése volt. Ez alkalomból az iskola diákjai számot is adtak tudásukról.
– Szakácsaink rendszeresen segítenek az Auguste Escoffier Tanítványai Lovagrend szolnoki szervezetének a francia vacsoraestek előkészületeiben – tudtuk meg Földváriné Sugár Ildikó intézményvezetőtől.
Pierre Alain Favre szerint nagyon fontos az utánpótlásképzés a vendéglátásban.
– Már sok jót hallottam a szolnoki iskoláról, ezért élőben is mindenképpen szerettem volna látni, hogyan zajlik itt egy-egy gyakorlati óra – árulta el a szoljon.hu-nak Pierre Alain Favre.
– A fiatalok számára kellő motiváció jelenthet egy ilyen rangos eseményen való aktív részvétel, mint a lovagrend francia vacsoraestjei, hiszen a legjobbaktól leshetnek el mesterfogásokat – tette hozzá.
Szolnokra látogatott a lovagrend elnöke
Fotók: Nagy Balázs