Fejlesztés

2022.08.20. 12:57

Bringapályával gazdagodott Jászfényszaru

Bringaparkot avattak pénteken délután Jászfényszarun, a fesztiválpark mögötti területen.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

 

Az önkormányzat legújabb projektjével bővült a kerékpáros szabadidős és sport infrastruktúra a városban. Bízom benne, hogy sok örömet ad majd a fiataloknak

 

 – mondta az eseményen Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester.

A beruházás részleteit Illés Péter, az önkormányzat projektiroda-vezetője ismertette. 

A fiatalok már ki is próbálták a bringapályát
Fotós: Pesti József

– A bringapálya kialakításának gondolata 2021. novemberében fogalmazódott meg, majd nyolc hónappal később, július 15-ére megépült, most pedig hivatalosan is átadhatjuk. Az önkormányzat 25 millió forintot nyert el az Aktív Magyarország Program keretében meghirdetett Országos Bringapark Programban a létesítmény megvalósítására, amelyhez az önkormányzat ugyanekkora összeggel járult hozzá – részletezte. 

A próbaüzem tapasztalataival kapcsolatban megtudtuk, hogy a bringapályát az első pillanattól kezdve nagy érdeklődés övezi. A helyszín, a régi vásártér közel 2,5 hektáros területének további fejlesztését generálja, melyhez várják a kerékpározók ötleteit. A területen elhelyezett pályarendnek megfelelően mindenki saját felelősségére használhatja a bringapályát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában