Az ítészeknek nem volt könnyű dolguk

2022.02.21. 17:00

Idén is megrendezték a fánksütő versenyt Tiszasülyön

Feladták a leckét a zsűrinek a finomságok, két nevező is maximális pontot kapott

Kovács Berta

Benkő Lászlóné (balra), Katona Melinda (jobbra) és Géczi Károlyné zsűrizte az ínycsiklandó farsangi süteményeket Fotó: Beküldött fotó

Második alkalommal rendezte meg a „Keressük Tiszasüly legfinomabb fánkját!” elnevezésű versenyt a Tiszasülyért Egyesület. Idén a tavalyihoz képest többen neveztek be. 

Csütörtök délután lehetett leadni a Nagy Lajos Faluháznál az otthon elkészített finomságokat, melyeket Viziné Nagy Mónika, a faluház munkatársa egyforma tányérokra helyezve, sorszámmal ellátva tálalt az ítészek elé, akiknek idén tizenötfajta fánk közül kellett kiválasztani a legfinomabbakat. A zsűrizés feladatát Géczi Károlyné, Benkő Lászlóné és Katona Melinda, a helyi napközis konyha egykori vezetői vállalták, pontozva a pályaműveket.

Az ítészeknek nem volt könnyű dolguk, ugyanis minőségi nevezések érkeztek. Ketten kaptak maximális pontszámot, közülük végül a helyi önkormányzat női dolgozóinak „Briliáns elmék” elnevezésű csapata örülhetett a győzelemnek, melyet citromos fánkjukkal érdemeltek ki. A második helyen Somogyi-Nagy Ilona farsangi fánkja, a harmadikon pedig Donkó Róbertné túrós fánkja végzett.

A dobogósok az ok­levél mellé ajándékcsomagot is kaptak. Viziné Nagy Mónika elárulta, a fánkversenyen felbuzdulva már kapják az ötleteket pogácsa-, almáslepény-, sőt csülöksütő versenyre is. Bár a legutóbbira a legtöbben főként zsűrizni jelentkez­nének… 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában