2021.12.04. 11:30
Sütőben sült pisztráng karácsonyra? Jó választás lehet!
Legújabb sorozatunkban olyan ételeket ajánlunk olvasóink figyelmébe, amelyek megfelelő választások lehetnek szentestére.
Forrás: Illusztráció/Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Mi kerüljön karácsonykor az asztalra? Bizony, nem egyszerű megtervezni az ünnepi menüsort, szerencsére azonban számtalan jobbnál jobb főétel közül választhatunk. Hírportálunk ebben a dilemmában kíván segítséget nyújtani hetente egyszer megjelenő ajánlójával, amelyben olyan ételek receptjét és elkészítésének módját mutatjuk be, amelyek hagyományosan jó választásnak bizonyulhatnak. A receptekben a Mindmegette.hu nyújtott segítséget.
Fűszeres, sütőben sütött pisztráng? Ha szeretjük a halakat, mindenképpen jó döntés lehet!
Hozzávalók:
Hogyan készítsük el?
A lepikkelyezett, megmosott és beirdalt halakat besózzuk, majd néhány órát, lehetőség esetén akár egy éjszakát is állni hagyjuk. A fűszerolajhoz a hozzávalókat alaposan összekeverjük, ízlés szerint változtatható az összetétele. A halakat megkenjük fűszerolajjal, majd a beirdalt részekbe fél-fél karika citromot teszünk. A baconnal körbetekerjük a halakat, majd a kiolajozott tepsibe fektetjük őket, rászórjuk a felkarikázott hagymát és 0,5 dl vizet öntünk alá.
Alufóliával letakarjuk a tepsit, és húsz percig 200 fokon sütjük a halakat. Ezután levesszük a fóliát, és további tíz percig sütjük, közben pedig egyszer megfordítjuk. Végezetül ízlés szerinti körettel tálaljuk.
A hozzávalók árában segítséget nyújthat legfrissebb piaci körképünk.
Korábban már írtunk róluk:
https://www.szoljon.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/toltott-kaposztat-keszitene-mutatjuk-a-szolnoki-piac-arait-3138124/
https://www.szoljon.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/kacsat-sutne-karacsonyra-mutatjuk-a-szolnoki-piac-aktualis-arait-3120418/
https://www.szoljon.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/tiszai-halaszlevet-fozne-mutatjuk-a-ponty-arat-a-szolnoki-piacon-3101695/