Tálas László
2020.10.22. 17:30
Már a pincében forr az idei bor Tiszakürtön
Az utoljára szüretelt szőlőfürtöket is kipréselték a Tálas család portáján, így már a tartályokban forrnak az idei borok.
Mészáros János
Fotó: Mészáros János
A vörös borszőlőt a darálást követően nagy méretű kádakban áztatták és törték néhány napig, majd vödrökkel meregették át a régi szőlőprésbe.
A kifolyó must egy csőrendszer segítségével a pincében lévő tartályokba került, ahol borrá érik. Tálas László harminc éve kezdett el szőlővel foglalkozni, és mára a Tiszazug legismertebb borászává vált.
A szőlő feldolgozásában László fia segít neki, aki közben eltanulja a szakma fortélyait édesapjától.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre