Védekezés

2020.08.18. 07:00

Nagy erőkkel dolgoznak a belvízhelyzet megoldásán Mezőtúron

Komoly munkálatok zajlanak a belvíz elleni védekezés jegyében. Az elmúlt hetekben olyan esőzések voltak, amik túlterhelték a belvízelvezető rendszereket.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Az ilyen alkalmakkor mutatkozik csak meg igazán, milyen hibái vannak a csatornarendszereknek – mondta Herczeg Zsolt polgármester. Hozzátette, egyúttal a műszaki állapotokra is fény derül, ami viszont a későbbi javításoknál kulcsfontosságú.

– A hiányosságok feltárása már az esőzésekkor megkezdődött, azóta is tart. Hetekkel ezelőtt megkezdtük a zárt csatornarendszerek tisztítását. A meghibásodott szakaszok felkutatása szintén zajlik, tisztítjuk és karbantartjuk a vízelvezető rendszert – sorolta a városvezető. Kiemelte, hogy ezen folyamatok várhatóan többhetes munkával járnak majd.

– Minden igyekezetünk ellenére a jövőben sem zárható ki a csatornarendszer túlterheltsége. Éppen ezért tárgyalásokat folytatunk a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, a Mezőtúri Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Mezőtúri Járási Hivatal, a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt., valamint az önkormányzat illetékes munkatársaival a minél hatékonyabb megoldások reményében – hangsúlyozta Herczeg Zsolt. Hozzáfűzte, hogy az önkormányzat még várja azon ingatlantulajdonosok jelentkezését, akiknél kárt okozott a belvíz.

– Azoknál a lakosoknál, akik már bejelentették a problémákat, a kollégák felmérték az állapotokat. Próbálunk állami segítséget kérni, ezzel kapcsolatban tájékoztatni fogjuk a lakosságot – fejtette ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában