Szolnok

2020.07.20. 11:30

Özönvíz után: a károsultak jelentkezését várja az önkormányzat

A Meder és a Kalász utcában, valamint a környéken élőkkel találkoztunk a minap a Meder út elején. A téma az elmúlt hetek hatalmas esőzései miatt az utcát és néhány környező házat elöntő szenny- és esővíz volt – tájékoztatott közösségi oldalán Szalay Ferenc polgármester.

Hartai Gergely

A városvezető közölte, az időjárási nehézségekkel szembe kell néznie a városnak. Az éghajlatváltozással érkező özönvízszerű esők szembesítenek minket azzal, hogy a hazánkban elterjedt egyesített eső- és szennyvízelvezetők képtelenek elvezetni kellő gyorsasággal a csapadékot.

A megoldás felé azonban már tett lépéseket az önkormányzat. Az illetékes minisztériumban például már van egy részletes anyag a városi szenny- és csapadékvízrendszer szétválasztására. Ennek a beruházásnak az összege tizenötmilliárd forintot ölel fel.

Emellett kihelyeznek egy szivattyút egy hozzá tartozó százhetvenöt méteres csővel a Meder utcába, hogy nagy esőzés idején a lehető leghamarabb elkezdhessék a víz szivattyúzását. A VCSM a helikopterbázis időjárás-előrejelzőjének segítségével időben értesül a felhőszakadásokról, így az eddigieknél gyorsabban kezdődhet el a kármentés.

Szalay Ferenc ezután arra hívta fel a figyelmet, hogy a megyeszékhely anyagilag is segít a nehéz helyzetbe kerülőknek. Július 24-ig várják azoknak a károsultaknak a jelentkezését, akik az utóbbi napok szélsőséges időjárása miatt a lakásukban, lakástulajdonukban, és egyéb vagyontárgyaikban kárt szenvedtek. A bejelentést személyesen, vagy e-mailen, a [email protected] címen is megtehetik az érintettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában