tiltakozás

2020.06.07. 11:30

A Fidesz szerint nem indokolt a költségvetési zárolás Berényben

A helyi civil szervezetek, sportegyesületek és a média támogatásának nagyarányú megvonásával, valamint a városvezetés elmúlt időszakban hozott döntéseivel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót szerdán a jászberényi Fidesz frakció. Nem tartják indokoltnak a támogatások zárolását a költségvetésben.

Illés Anita

– A támogatások hiánya nélkül nagyon sokan vissza kell, hogy vegyenek a céljaikból, vagy akár meg is szüntetik a tevékenységüket – jelentette ki Tamás Zoltán frakcióvezető.

– Ez Jászberény sokszínűségének elvesztéséhez vezet. Nem biztos, hogy a civil és egyéb szervezetek támogatásán kell spórolni – tette hozzá Tamás Zoltán frakcióvezető. Példaként említette többek között a Yakuzák Sport Egyesületet, akik tavaly huszonegymillió forintot kaptak, idén tizennégymillióra csökkent az önkormányzati támogatásuk. Ebből október 15-ig tíz és fél milliót zároltak, így három és fél milliót kapnak.

A frakcióvezető bírálta a városvezetés járványidőszakban hozott döntéseit is. Ezek sorában kiemelte, hogy a különleges jogrend arra nem adott lehetőséget, hogy a polgármester személyi kérdésekben döntsön.

– Figyelmen kívül hagyták, hogy minderről a testületnek az első hivatalos ülésen rá kellene bólintani, hogy érvényesek legyenek a döntések – tette hozzá. Nemtetszését fejezte ki a polgármesteri hivatal átszervezésével, a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. felügyelő bizottsági tagjainak leváltásával, a Jászkerület Nonprofit Kft. vezetőjének kinevezésével kapcsolatban. A képviselők kifogásolták az információáramlás, a tájékoztatás hiányát, a körzeti képviselői keretek zárolását is. Kezdeményezik, hogy minél előbb, már júniusban legyen testületi ülés, ahol a vitás kérdéseket tisztázni tudják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában