2019.12.22. 15:30
Nem csak a vadgasztronómiáról szól Vári Dávid könyve
A közelmúltban a Söráriumban mutatta be Terítéken című könyvét Vári Dávid. A bemutatón a kötet megírásának részleteiről is mesélt a hallgatóságnak.
Forrás: Szoljon.hu
Vári Dávid neve a Konyhafőnök című főzőversenyből sokaknak ismerősen csenghet. Ebben a műsorban ismerkedett meg jó barátjával és mentorával, a műsor egyik zsűrijével, az egyébként Michelin-csillagos séffel, Sárközi Ákossal. Ő fedezte fel a benne rejlő alázatot és kitűnő hozzáállást. A szerző elmondása szerint a mesterséfnek nagy szerepe volt könyvének megírásában, ő maga ugyanis soha nem gondolkodott ezen.
Dávid, aki eredeti végzettségét tekintve közgazdász, gyerekkora óta szeret vadászni, innen ered a vadhúsok iránti rajongása, mely később a könyvének alapját is szolgáltatta. Elmondása szerint már fiatalon átérezte ezeknek a húsoknak a gasztronómiai értékeit, később pedig kutatómunkával igyekezett kideríteni, miért is merültek Magyarországon feledésbe az ebből elkészíthető ételek.
– A célom az volt, hogy ez a könyv ne csak az ételekről és a vadgasztronómiáról szóljon, hanem rólunk, magyarokról is. Ezt a könyvet azoknak az embereknek ajánlom, akik szenvedéllyel szeretnek főzni és szerelmesek a gasztronómiába. Aki megfogadja a leírt instrukciókat, és ennek megfelelően készíti el az ételeket, az nem fog csalódni az ízekben – magyarázta a séf.
A kötet két és fél év kemény munka gyümölcse, melyben csodálatos fotókat, 89 íncsiklandozó étel receptjét találja az olvasó, a muflontól a galambon át egészen a borzig és a vaddisznóig.