Jászkunság/Budapest

2019.06.22. 20:00

Két megyei lánynak is szurkolhatunk a szépségversenyen

Hatodik alkalommal választják meg Magyarország Szépét. A legrangosabb hazai szépségverseny győztese nem csak több millió forint értékű nyereménnyel lesz gazdagabb, de lehetőséget kap arra, hogy a Thaiföldön rendezett Miss World versenyen képviselje országunkat.

Munkatársainktól

Az idei megméretésre a megyéből is jelentkezett, illetve sikeresen a döntőbe jutott két lány. Egyikük, a túrkevei Lakatos Lilla évek óta tudatosan készült a versenyre, bár halogatta az elhatározást.

A végső megerősítést egy, a családjában történt esemény adta számára. Édesapja infarktust kapott, napokig válságos volt az állapota, ám szerencsére már felépült. Lillát igazán megérintették a történtek. Nem habozott tovább, belevágott a különleges kalandba.

– Ráébredtem, hogy az élet igen törékeny, gyorsan megváltozhat minden, így jelentkeztem. Minden korábbi versenyt visszanéztem, alaposan kiértékeltem. Emellett persze odafigyeltem a táplálkozásra és a megfelelő testedzésre, hiszen ezek elengedhetetlen feltételei a részvételnek – mesélte.

A huszonhárom versenyző mindegyikére jellemző a tudatosság. Lilla is konkrét tervekkel érkezett, mivel maximalista minden területen igyekszik a lehető legjobban teljesíteni.

– A szüleim nagyon fiatalon, tinédzserként vállaltak engem. A legnagyobb szeretetben neveltek, ám gyakran kellett nélkülöznünk. Azt hiszem, ez is kitartásra ösztönzött, és megtanított értékelni az apróbb örömöket is. Éppen ezért fantasztikus élményként élem meg azt, hogy itt lehetek a táborban, a döntőben.

A lányok szépségéhez kétség sem fér, ám Lilla elárulta, ahhoz, hogy nyerjen valaki, kell az a bizonyos plusz.

Lakatos Lilla Túrkevéről érkezett a versenyre.
Fotó: Kunos Attila

– A magabiztosság olyan alapvető tulajdonság, ami nélkül nem is érdemes indulni. A ruhákat tudni kell viselni, az egész megjelenésünkkel szükséges kommunikálnunk. Profi stábbal készülünk, hogy mindezt a lehető legjobban el tudjuk sajátítani. Lilla szerint az egyik nehézség, hogy távol vannak tőlük a szeretteik. Számára egyébként rengeteg plusz energiát ad családja és kedvese támogatása.

Egy másik megyei lány is bekerült a legszebb tizenhat közé, ő a szolnoki Gaál Tímea. Őt már ismerhetik olvasóink korábbi cikkeinkből. A huszonkét éves szépség két éve megnyerte a Miss Royal Hungary versenyt, előtte pedig ugyanezen a megmérettetésen második lett. Öt évvel ezelőtt a Kumánia Szépe választáson a Facebook-közönségszavazást sikerült megnyernie, de a közönségdíjat és a második udvarhölgy címet is bezsebelte. Két éve pedig a Szegedi Tudományegyetem szépségversenyén győzött.

Timi tavaly szerezte meg a diplomáját szlavisztika-­orosz szakon, azóta főként modellkedik, de szempillaépítéssel is foglalkozik. Három éve ugyanis ő Magyarország egyik legnagyobb szempillagyártó cégének az arca, de úgy döntött, a modellkedés mellett a szempillaépítést is kitanulja. Tavaly pedig az a megtiszteltetés érte, hogy ő lehetett a sminkmodellje annak a magyar sminkmesternek, aki megnyerte a párizsi fodrász- és sminkes világbajnokságot.

A szolnoki Gaál Tímea rutinos résztvevőnek számít.
Fotó: Kunos Attila

– Már évek óta tervezem, hogy benevezek a Magyarország Szépe versenyre, de főként a vizsgaidőszakok miatt ez eddig nem sikerült – árulta el Timi. – Tavaly viszont végeztem az egyetemmel, így tudtam, hogy idén mindenképpen elindulok ezen a versenyen.

– Ezért kezdtem el már év elején tudatosan készülni rá mind testben, mind lélekben, például nagyon sokat edzettem. Idén érzem úgy, hogy sikerült kihoznom magamból a legtöbbet.

– Erre szükség is lesz, hiszen nagyon erős a mezőny, gyönyörűek a lányok, de jól kijövünk egymással, nincs rivalizálás, és segítjük egymást, ha kell, a versenyszellemet azonban lehet érezni. Nagyon komoly kéthetes felkészítő táborban veszünk részt az élő show előtt.

– Minden pillanatunk be van táblázva, rengeteg programon vagyunk túl, a forgatásoktól kezdve a fotózásokig. A második héten pedig a színpadi fellépésekre készülünk, délelőttől egészen késő estig – mondta a szépség hírportálunknak két táncpróba között.

Timi úgy indult el ezen a versenyen, hogy kisebb célokat tűzött ki maga elé. Először azt, hogy bekerüljön a húsz legszebb lány közé, utána pedig, hogy bejusson az élő show-ba.

– Ez sikerült is, és nagyon örülök, hogy a képernyőn is bemutatkozhatok majd. A következő célom pedig, hogy bekerüljek a legjobb ötbe, a többi majd kialakul. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a legjobb eredményt érjem el.

A döntő élő közvetítését vasárnap este láthatják a nézők a Duna Televízión.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában