GALÉRIÁVAL

2018.11.26. 13:23

Épületgépész napokra várták a diákokat Szolnokon

A Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Szakgimnázium és Szakközépiskola adott otthont az Országos Magyar Épületgépész Napok nyitóprogramjának.

Hartai Gergely

Gyurkovics Zoltán, a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozatának elnöke hírportálunknak elmondta, a vidéki városokat is szerették volna megszólítani az eseménnyel. Így országossá bővítették azt.

– Rendezvénysorozatunk mától egészen december elsejéig tart. S igyekeztünk a fiatalokat is bevonni. A szolnoki programra is sokan jöttek el olyan diákok, akik a jövő épületgépészei lesznek.

– Akár szerelőként, vállalkozóként, vagy éppen tervezőként érvényesülnek majd. Azt reméljük, olyan szakma lesz ez számukra, amelyben érdemes egy életet eltölteni... – taglalta az elnök.

Az intézmény tanulói több szakmai előadást is meghallgathattak. Egyebek közt a modern épületek szellőzés- és fűtéstechnikájáról is szót ejtettek a szakemberek. Tárlattal érkezett az Épületgépészeti Múzeum, amely állandó kiállítás kihelyezésével színesítette a programot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában