2018.05.07. 11:00
A lángos úgy az igazi, ha minden van rajta
Ezúttal lángos-fogyasztási szokásaikról kérdeztük olvasóinkat. Sajtos, tejfölös, fokhagymás, milyen legyen? Most kiderült.
Nemrég egy áprilisban bevezetett uniós rendelet kapcsán került szóba nálunk a nyár egyik kikerülhetetlen, sokak által kedvelt étele, a lángos.
A lángossütödék környékén a sorukra várakozóktól már akkor is megtudtuk, a legtöbben jól átsütve, ropogósan szeretik e finomságot. Mi viszont arra is kíváncsiak voltunk, kinél milyen ízesítés, vagy ha úgy tetszik, feltét a favorit, hiszen annyiféle variáció létezik már.
E heti szavazásunkban arról faggattuk olvasóinkat, melyik a kedvenc lángosuk. Az biztos, hogy valóban sokak fantáziáját megmozgatja ez az étel, nagyon sokan voksoltak. De nézzük az eredményeket!
A szavazók jóval több mint fele, 64 százaléka úgy szereti, ha mindennel jól meg van pakolva, legyen sajtos, tejfölös, fokhagymás, úgy az igazi. Ha lúd, legyen kövér!
Úgy tűnik, vannak viszont jó néhányan, akik a fokhagymával nincsenek igazán nagy barátságban, a voksolók 18 százaléka ugyanis azt a választ adta, hogy marad inkább a sajtos-tejfölös variációnál.
A szavazók 10 százaléka szerint a sima fokhagymás lángos a tuti, minek is rá bármi, úgy isteni a tészta, ahogy van!
Nos, előfordul azért olyan is, aki nem szereti a lángost, a szavazók 5 százalékát hidegen hagyja ez az étel. A legkevesebben mégsem ők voltak most, hanem azok az olvasóink, akik a sajtos-fokhagymás lángost szeretik, méghozzá tejföl nélkül.
Részünkről a lényeg, hogy lángos legyen, finom, meleg, ropogós, sajttal, tejföllel, fokhagymával, vagy ezek nélkül – mi imádjuk!
Köszönjük, hogy ilyen sokan szavaztak, legközelebb újabb érdekes témával jövünk!