KARCAG

2018.02.14. 12:45

Gyümölcsök bundában és csörögefánk – bővül az iskolai menü

„Próbafőzések a Kunság fővárosában a 2017/18-as tanévben” címmel fogtak új programba a Szatmári János, a Lovagi Udvar séfje által vezetett Kovátsos Chéfecskék.

Daróczi Erzsébet

A Kovátsos Chéfecskék nem most kezdték a „szakmát”, már rutinosan mozognak a tankonyhában.

Fotó: Daróczi Erzsébet

A diákok húszételes menüsort főznek meg, mely tartalmaz főételeket, zöldséges leveseket, gyümölcsös ételeket és salátákat is.

– Már sok ízt megkóstoltak a lányok, akik szívesen kísérletezgetnek – mondja Nyíriné Kátai Katalin szakkörvezető.

– A recepteket Szatmári János a mintamenza előírásainak betartásával készíti el a gyerekekkel. A lányok nagyon sokat tanultak az ételekről, a hozzávalókról, bátran alkalmazzák a zöldfűszereket, a mentát, a bazsalikomot is.

A kis séfek – Karuczka Adrienn, Kovács Szilvia, Madar Dóra, Taglatti-Ökrös Heléna, Szabó Noémi és Horváth Dorina – legutóbb gyümölcsnapot tartottak.

A Kovátsos Chéfecskék nem most kezdték a „szakmát”, már rutinosan mozognak a tankonyhában.

A bundázott almát, kivit, banánt, körtét olajban sütötték ki a séf vezetésével, mellé mézzel és szilvalekvárral töltött, vaníliapudinggal leöntött sültalma készült.

A csütörtöki foglalkozáson, a farsang jegyében, csörögefánkot fognak sütni a szakkörön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában