segítség

2020.12.16. 07:00

Nagy erőkkel keresik az eltűnt jászberényi nőt

Lelkileg nehéz napokat él át a jászberényi család. Egy hete már, hogy az évek óta depresszióval küzdő szerettük, Margit eltűnt és nem ad életjelet magáról. A napokban családtagok, civilek és önkéntesek segítettek a nő keresésében. A terepi kutatás azonban nem hozta meg a várt eredményt, ezért felfüggesztették további információk, támpontok érkezéséig.

Illés Anita

Forrás: Beküldött fotó

Az asszonyt a családja december 9-én látta utoljára. Akkor reggel a lánya találta meg azt a búcsúlevelet, amit az évek óta depresszióval küzdő, gyógyszeres kezelés alatt álló Margit hagyott hátra – mondta az egyik hozzátartozó. Az asszony bordó kerékpárral távozott otthonából, a férje még aznap látta a jászberényi könyvtár előtt kerékpározni.

– Eltűnt rokonunk felhívta a férjét, hogy elbúcsúzzon tőle, öngyilkossági szándékkal ment el otthonról. Az esetről kétségbeesetten értesítettek engem is. Hiába hívtuk Margitot, nem vette fel a telefont. Az eltűnést bejelentettük a rendőrségen. Nagy erőkkel keressük. Ez a nehéz helyzet lelkileg, szellemileg megviseli a családot, de nem adjuk fel.

Reménykedünk és bizakodunk, hogy további támpontokra bukkanunk és élve megtaláljuk szerettünket. Kétszázezer forint jutalmat ajánlottunk fel annak, aki megtalálja a kerékpárt és megerősíti azt, hol látta. Fontos információ lehet, hogy a bordó kerékpár első kosara fekete, a hátsó pedig fehér – részletezte az eltűnt asszony rokona.

Az asszony eltűnésével kapcsolatban a rendőrség a police.hu oldalon tett közzé körözési információt. Erre lett figyelmes a közösségi oldalon Zubor András, aki december 13-án magánszemélyként szervezett keresést a negyvenkilenc éves nő felkutatására Jászberényben.

– Felvettem a kapcsolatot a családdal és bejelentettem a szervezett keresést a rendőrségen. A kutatásban részt vettek a jászberényi Kutyákkal az életért Alapítvány, a Help Mentőkutyás Egyesület, a jászjákóhalmi tűzoltók önkéntesei, valamint Nagy László, az Eltűnt Személyek Keresése közösségi oldal üzemeltetője, önkéntese – beszélt a szervezésről Zubor András.

Fotó: Beküldött fotó

A kutatással kapcsolatban kerestük Szabó Gábort, a jászberényi Mentőkutyás Szolgálat vezetőjét is.

– Első pillanattól kezdve kapcsolatban vagyunk az üggyel, de mivel kerékpáros eltűnésről van szó, nyomkövető kutyát nem tudtunk indítani. Támpontok nem voltak, homályos információk álltak rendelkezésünkre. Az eltűnés napján abban maradtunk a rendőrséggel, hogy amennyiben előkerül a kerékpár, akkor nyomkövető kutyát indítunk – tájékoztatott. Hozzátette: a mai napig nincs meg a kerékpár.

A család kérésére a rendőrség jóváhagyásával annyit tudtak tenni, hogy Jászberény környékén, a Kiserdőt, a Katonák-földjét és az újerdei részt területkutató kutyákkal, civilekkel és a családtagokkal alaposan átvizsgálták.

– Ennek alapján kizártuk, hogy az eltűnt személy ott tartózkodik. Az, hogy a területen nem találtuk meg a kerékpárt, reményt adhat arra, hogy valahol máshol bujkál a keresett személy. A keresést akkor tudjuk folytatni, ha lesz további támpont. Ha előkerül a telefon vagy a kerékpár, akkor van értelme még egyszer kutyával alaposan átvizsgálni a területet – tájékoztatott Szabó Gábor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában