Büntetőügy

2 órája

A kenderesi focibalhé a karcagi ügyészség elé került

Bajnoki futballmeccs közben esett egymásnak a vármegye I-es csapat labdarúgója és karbantartója Kenderesen. A kenderesi focibalhé büntetőüggyé fajult.

Mészáros Géza

A mesterséges intelligencia által készült kép így láttatja a történteket

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

A Karcagi Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat két férfi ellen, akik egy évvel ezelőtt verekedtek össze a Kenderes Városi Sport Egyesület hazai bajnoki mérkőzésén. A kenderesi focibalhé hátteréről és a büntetőügyről dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője számolt be hírportálunknak.

Kenderesi focibalhé
A Kenderesi VSE labdarúgó-pályája. A kispadnál történt a kenderesi focibalhé
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

A Karcagi Járási Ügyészség a kenderesi futballcsapat egyik törökszentmiklósi labdarúgója, valamint a kenderesi fociklub egyik „mindenese” ellen emelt vádat. Még tavaly, 2023. szeptember 23-án délután a Kenderesi VSE a szolnoki Lurkó Focimániával játszott vármegye I-es bajnoki labdarúgó-mérkőzést.

A hazai csapat ezermestere – és korábbi futballistája – a mérkőzés második félidejében perceken keresztül folyamatosan csúnya szavakkal ócsárolta saját csapatuk egyik játékosát, aki a 63. percig tudta türtőztetni magát. Ekkor a kenderesi játékos a játéktérről kiszaladt a pálya szélére, miközben a hazai csapat „mindenese” is az oldalvonal mellé futott a nézőtéri korlátokon belül, ahol egy az egybe, szemtől szemben, óriási adok-kapokot rendeztek le egymás között.

A verekedésnek a nézők vetettek véget azzal, hogy szétválasztották őket.

Az ügyészség vádiratában mindkét férfival szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, az ügyben a Karcagi Járásbíróság – feltehetően tárgyalás mellőzésével – fog döntést hozni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában