Lopás

12 órája

Gyanús kezek nyúlkáltak a jászapáti kerítés felett, még a kölyökkutyát is ellopták

Különös matatásra figyeltek fel a rendőrök, elképesztő látvány fogadta őket egy kerítésnél, ahol épp jászapáti tolvajok munkálkodtak.

Rózsa Róbert

Épp járőrözésen vettek részt a jászapáti rendőrök csütörtök délután, amikor gyanús dolgot vettek észre egy jászapáti ház kerítésénél. Arra figyeltek fel, hogy két fiatal az egyik családi ház kerítése felett szerszámokat adogat át egymásnak. Az egyenruhások azonnal cselekedtek, elfogták és előállították a Jászapáti Rendőrőrsre a jászapáti tolvaj párost.

jászapáti tolvaj, lopás, rendőrség
Egy helyi ház kerítése felett adogatták a szerszámokat a letartóztatott jászapáti tolvajok – persze nem a sajátjaikat
Fotó: police.hu

Az esetről beszámoló Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt írta, a lopást 18 éves férfit és fiatalkorú lány követte el. Tetten érésükkor épp egy szerszámos ládát és egy csavartató dobozt próbáltak elvinni.

A rendőrök megállapították, hogy több vagyon elleni bűncselekmény is róható a páros terhére, többek között egy 12 hetes kiskutyát vittek el – szintén a kerítés fölött kiadva – egy jászapáti ház udvaráról.

A rendőrség közlése szerint a fiatalkorú lányt lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, valamint további bűncselekmények miatt is várható még elszámoltatása. A fiút kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. Ellene kilenc rendbeli lopás miatt folyik eljárás.

A lopáson ért fiatalkorú lány terhére feltehetően több bűncselekmény is róható
Fotó: police.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában