Prevenció

2024.09.09. 17:00

Megelőzési programokat tartott a rendőrség vármegyeszerte – galériával

A Szolnoki és Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai iskolaőrök bevonásával több településen is biztonsági programokat tartottak a közelmúltban.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– A Szolnoki Rendőrkapitányság áldozatvédelmi referense a Szolnoki VOKE Csomóponti Művelődési Központban tartott előadást a Szikra Papír Nyugdíjas Klub tagjainak. A fókuszban az adathalászat és az online csalás témaköre állt  – tájékoztatott András Hunor Lehel, a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

megelőzési programok
Kicsiket és nagyokat egyaránt tájékoztattak a rendőrség munkatársai, az életkoroknak megfelelő módon
Forrás: Police.hu

Egyéb helyszíneken sem tétlenkedtek a bűn- és baleset-megelőzési szakemberek. Szolnokra, Újszászra, Szászberekre, Kőtelekre, Tiszasülyre a Házhoz megyünk! Együttműködés a biztonságért! 2024 és a BikeSafe bűnmegelőzési programmal érkeztek. Emellett az elmúlt hetekben a megelőzési munkatársak és az iskolaőrök vagyonvédelmi szórólapokat is osztottak vármegyeszerte.

A biztonsági-öv szimulátort is kipróbálhatták az érdeklődők

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, a kapitányság illetékességi területén szintén az iskolaőrök segítségével végzett kitelepüléseket a megelőzés jegyében.

– A Házhoz megyünk! Együttműködés a biztonságért! 2024 és a BikeSafe programmal, valamint az online csalások megelőzése és a 112-es segélyhívó használata is szerepelt a fontos témák között. Aki pedig úgy érezte,  Tiszatenyőn kipróbálhatta a biztonságiöv-szimulátort is – sorolta András Hunor Lehel sajtóreferens.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában