Börtönt kaphat

2024.08.23. 17:25

Nem viselte jól a visszautasítást: megverte és kirabolta egy falubelijét, mert az nemet mondott neki

Úgy gondolta, csak úgy beköltözik falubelijéhez egy jászteleki férfi múlt nyáron. Az elutasítást igencsak zokon vette: megverte és kirabolta a másik férfit. Tettéért akár börtönt is kaphat.

Rózsa Róbert

Akár börtönbe is kerülhet az a 44 éves jászteleki férfi, aki ellen vádat emelt a Jászberényi Járási Ügyészség. A vád szerint ugyanis megverte és kirabolta azt a férfit, akihez befurakodott még tavaly nyáron.

megverte és kirabolta, Jásztelek, börtön, vád, ügyészség
Éjjeli szekrénnyé változott fiók Jászteleken, annak a férfinek a házában, akihez akarata ellenére költözött be falubelije. Utóbbi megverte és kirabolta ideiglenes szállásadóját
Fotó: Szolnoki Járási Ügyészség

Megverte és kirabolta a hívatlan lakótárs

Mint az esetről a Szolnoki Járási Ügyészség beszámolt, a 44 éves vádlott részeg volt, amikor a vele köszönő viszonyban lévő sértett házánál találkoztak, és beszélgetésbe elegyedtek.

A 48 éves férfi behívta a vádlottat, mire az kijelentette, hogy családjával nincs hol laknia, ezért mától ott lakik. A sértett ezt elutasította, mire a vádlott felháborodott, üvöltözni kezdett, és követelte, hogy ha már beköltözni nem engedi, akkor adjon pénzt albérletre. A sértett közölte, hogy nincs pénze, erre föl a vádlott elkezdte őt ütlegelni.

A sértett végül hatezer forinttal „leszerelte” támadóját. Ám a kéretlen lakótárs noha távozott a pénzzel, egy hét elteltével megint ott állt a sértett házában és a markát tartotta. Erre megismétlődött a fenti történet, utóbbi bántalmazásnak már a rendőrség vetett véget.

De a sértett pechére csak egy időre. Kisvártatva a vádlott immár családjával együtt tért vissza, a sértett pedig félelmében végül megengedte, hogy nála aludjanak hívatlan vendégei.

Akár börtönbüntetést is kaphat

A hatóság pénteken hírportálunkkal azt közölte, hogy a járási ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfivel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint eltiltaná közügyek gyakorlásától is. Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság dönt majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában