Egy eltűnt telefon

2024.07.05. 15:30

Barátok közt kapott életveszélyes verést az áldozat Cibakházán

Noha az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt várható ítélet Damoklész kardjaként még továbbra is a feje fölött lebeg, ám az idő előrehaladtával egyre jobbak az esélyei annak a cibakházi fiatalembernek, aki két éve úgy megverte a barátját, hogy annak életét csak gyors orvosi segítség mentette meg.

Mészáros Géza

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség egyetlen fiatalembert vádol azzal, hogy közel két évvel ezelőtt kis híján halálra verte a barátját Cibakházán. A Szolnoki Törvényszéken zajló büntetőügy folytatólagos tárgyalásain eközben arra derült fény, hogy az áldozatot egyenként, több haverja is súlyosan bántalmazta a rettegések éjszakáján. A tanúmeghallgatások azt sejtetik, hogy a sértett elébe ment a pofonoknak, mivel a vallomások szerint drogtól és alkoholtól bódultan, mégis erőszakosan lépett fel a cimboráival szemben.

Cibakházi verekedés,Életveszélyt okozó testi sértés
Amióta a vádlott szabadlábon védekezik dr. Nagy Orsolya eljáró bíró (szemben) előtt, azóta állást talált és családot alapított
Fotó: Mészáros Géza

Történt, hogy néhány jó barát – eddigi bizonyítás szerint legalább négyen – 2022. október 22-én szombaton együtt szórakoztak és italoztak egyikük lakóhelyén. Az est végén a későbbi bántalmazottnak elveszett a telefonja, amit másnap igyekezett keresni. Elment hát a haverokhoz, akivel együtt mulatott még előző nap, hátha valamelyikük tudja a mobilja eltűnésének okát.

Ám három cimbora egymásra mutogatott, így a kör bezárult, és a tolvaj kiléte rejtve maradt…

Az ügy sértettje nem adta fel a keresését, és harmadnapon megint útnak indult a haverjaihoz, hogy számon kérje őket. Október 24-én este Cibakháza Bátorszőlő dűlőjének egyik tanyáján a büntetőper egyetlen vádlottja a válaszok helyett eszméletlenre verte a barátját. A történet folytatása ettől fogva a bíróság előtt kihallgatott tanúk telefonos üzenetváltásainak tartalmából tudható meg, mivel az áldozat az első megveretésétől fogva szinte semmire nem emlékszik. Talán csak arra, hogy vélhetően aznap este a többiekhez is elment, hogy megtudakolja mobilja sorsát.

Az azonnali kórházi műtét, lépeltávolítás mentette meg az életét

A telefonos üzenetváltásokból azonban arra derült fény, hogy a sértett valóban körbelátogatta az összes cimboráját aznap éjszaka, akik egyenként, de mindannyian, szintén jól megverték és megrugdosták a barátjukat. Erről körüzenetek révén tájékoztatták egymást. Végül egyikük hívta a sértetthez a mentőket, így került időben, lépeltávolítás miatt kórházi műtőasztalra.

Az alaposan megvert sértett időközben megbocsájtott a vádlottnak és a többi haverjának. A fiatal vádlottnak közben enyhítették a kényszerintézkedés „eszközét”, megszüntették a letartóztatását. Ezáltal tudott azóta munkát vállalni, családot alapítani, s úgy tűnik, élete egyenesbe kerülhet.

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntettében őszre várható határozat miatt – még ha az felfüggesztett szabadságvesztéssel is jár – vélhetően egy ideig büntetett előéletű lesz, ám néhány éves jó magaviselettel ez a teher is lekerülhet a válláról. Majd kiderül…

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában