Szolnok

2023.11.29. 18:25

Letartóztatásban a vonaton alvó utastársát kifosztó férfi

Szolnoki Járási Ügyészség kifosztás, közokirattal visszaélés és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés miatt indítványozta egy 31 éves román állampolgárságú férfi letartóztatását.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az ügyészség indítványa szerint a férfi november 23. napján, a reggeli órákban a Zaránd IC vonaton utazott Budapest-Szolnok állomások közöttiszakaszon, melynek során észlelte azt, hogy a vele egy fülkében utazó nő elaludt, és értékeit tartalmazó táskája a sértett mellett lévő asztalon található.

A férfi ekkor a sértett mellé átült és annak alvó állapotát kihasználva, a táskájából eltulajdonította pénztárcáját, a benne lévő okmányaival, 2 db bankkártyájával és mintegy 10.000 forint készpénzével együtt. A férfi a hölgy készpénzét és bankkártyáit a ruházatába, míg pénztárcáját okirataival együtt az ülése alá rejtette, majd a vasúti kocsit elhagyta.

Az elkövető
Forrás: Police.hu

A sértett rövid időn belül felébredt és észlelte tárcájának hiányát, így azt a jegyvizsgálónak jelezte. A férfit a kalauz elszámoltatta, melyet követően a gyanúsított ruházatából és táskájából önként előadta az eltulajdonított 2 db bankkártyáját és 500 forint készpénzt, valamint megmutatta az ülés alá rejtett pénztárcát a benne lévő okmányokkal.

A járási ügyészség azért indítványozta férfi letartóztatását, mert a férfi hajléktalan életmódot folytat, melyre – valamint a kiszabható büntetés nagyságára is figyelemmel - fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását elrendelte, a döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!