Nem futunk idén

3 órája

Váratlanul elmarad az év egyik népszerű szolnoki rendezvénye

Kiszállt a főszponzor, elmarad idén a népszerű szolnoki rendezvény.

Rózsa Róbert

„Jövőre találkozunk, várunk Benneteket” – ez az utolsó bejegyzés a szolnoki félmaraton hivatalos közösségi oldalán, ám az biztos, hogy ez a találkozás késik. A népszerű szolnoki rendezvényt idén már nem rendezik meg.

szolnoki rendezvény, elmarad, félmaraton, futás
Idén elmarad a környékbeliek százait megmozgató népszerű szolnoki rendezvény
Fotó: Mészáros János / Forrás: MW Archívum

A fenti bejegyzést közel másfél éve, 2023 májusában tették közzé. Ezért megkérdeztük a szervező Szolnoki Sportcentrumot, mi történt a szolnoki félmaratonnal.

Mint megtudtuk, a rendezvényt idén valóban nem tartják meg. Ennek oka, hogy a futásnak volt egy névadó szponzora, aki visszalépett.

Rámutattak, az elmúlt 10-15 évben sokszorosára nőtt a hazai tömegfutóversenyek kínálta. Ezért ha időben nincs megfelelő szponzor, akkor a számos futóverseny mellett nagyon nehéz olyan helyet találni a naptárban, ahol nincs jelentős konkurencia. Különösen igaz ez – tették hozzá – a legnépszerűbb tavaszi és őszi futószezonra.

A szolnoki félmaratont hagyományosan májusban rendezték eddig, és évente sok százan vettek rész az amatőr versenyen. Az első futást 2018-ban tartották, a másodikat 2019-ben, majd a koronavírus-járvány miatt két év kimaradt. 2022-ben és 2023-ban ismét megtartották, az ötödik szolnoki félmaratonra pedig 2025-ig biztosan várni kell.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában