Borbarátok

2 órája

Isteni vörös és fehér nedűket díjaztak a 20. Berényi Borünnepen – galériával

Vidám baráti társaságokkal telt meg a CO-OP Áruház átriuma pénteken este. A Berényi Borünnep immár huszadik alkalommal hozta össze a szőlőből készült búfelejtő nedű kedvelőit.

Illés Anita

Neves borászatok képviselői érkeztek pénteken a Berényi Borünnepre, melyet huszadik alkalommal rendezett meg a CO-OP Star Zrt. 

Berényi Borünnep
Remek hangulatban telt a 20. Berényi Borünnep, ahol kiváló nedűket vonultattak fel a hazai pincészetek
Fotó: Pesti József

Kiválasztották a Berényi Borünnep legjobb desszert borát is

A borászokat és a népes vendégsereget dr. Rédei István, a cég elnök-vezérigazgatója köszöntötte. A hagyományoknak megfelelően a szervezők ebben az évben is zsűrizték a rendezvényen kiállított borokat. Nem voltak könnyű helyzetben a borítészek, hiszen zamatosabbnál zamatosabb nedűk közül kellett kiválasztani a legjobbakat.

Hosszas kóstolás után végül megszületett a döntés: a 20. Berényi Borünnep legjobb fehér bora a Kvaszinger Borászat 2023-as Hatalos Furmintja, legjobb vörös bora pedig a Lisicza Borház 2021-es évjáratú Ében Cuvéé-je lett. Különdíjjal jutalmazták a borünnep desszert borát. Ezt a Breitenbach Pince 2019-es Tokaji Aszúja kapta. A CO-OP Star borának a Juhász Testvérek Pincészet 2022-es Egri Bikavér Prémium Selection nedűjét választották.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában