Tiszaliget

2 órája

Együtt mozdult Szolnok: videón és fotókon a Családi Egészségnap

Immár tizenkettedik alkalommal rendezte meg Szolnok az évről-évre nagy sikernek örvendő programját. A Családi Egészségnapon közös mozgásra és szűrővizsgálatokon való részvételre is lehetőség nyílt.

Mészáros Géza

Cserba Bea, Tatarek Rezső, Püspöki-Markó Ágnes, Kis Mónika, Pintér-Dezső Mária. Csak néhány név, kiknek életfilozófiáját sokan közösségi oldalakon vagy akár „élőben” sportnapokon, egészséges életmódra nevelő rendezvényeken követik, látogatják. Ők mindannyian a szombati szolnoki Családi Egészségnap „fitneszgurujai” voltak, akikkel ebben az évben is százak mozogtak együtt a Városi Sportcsarnokban és a Tiszaligeti szabadtéri „zöld arénájában”.

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Családi Egészségnapot Szolnokon
Fotó: Nagy Balázs

Ingyenes szűrésekkel várt a Családi Egészségnap

A tizenkettedik Családi Egészségnapot épp az egészségmegőrző életmódra való törekvés jegyében idén egy időben rendezték meg a hét közepétől elkezdődött Tiszaligeti Napok rendezvénysorozatával. Így szombaton nem volt furcsa, hogy a véradás és a vérnyomásmérés a bemutatózó dzsúdósok és a szkanderesek közvetlen közelében történt meg, s hogy a szív- és érrendszeri szűrővizsgálatokat a fitneszezők tréningjét kísérő dallamokra végezték az egészségügyi szakemberek.

Fontos lenne, hogy egészségtudatosabban éljünk

A szervezők már jó előre kijelentették, hogy a különféle mozgásformák gyakorlása, a sportolás és az egészségmegőrző, betegségmegelőző programok ugyanazon elgondolásból erednek…

A tizenkettedik, ezúttal is ingyenesen látogatható szolnoki Családi Egészségnap szervezőinek célja volt, hogy a város lakosságának egészségi állapota javuljon, az egészségszemlélet formálódjon, az egészségtudatosság egyre hangsúlyosabbá váljon mindenki életében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában