Lelki támogatás

2024.07.21. 19:55

Melegszívű motorosok lepték meg a szolnoki kalandparkban bántalmazott kisfiút – galériával, videóval

Egy emberként fogtak össze az ország motorosai, hogy lelki támogatással erősítsék Rolit és családját. Vasárnap rengeteg benzinvérű angyal érkezett a jászberényi vásártérre, ahol élménymotorozással és ajándékokkal lepték meg a bántalmazott gyermeket.

Illés Anita

„Illa berek, nádak erek, a motorosok jó emberek” – szól a Beatrice együttes egyik jól ismert dala. Ezt újra bizonyították a fekete bőrruhás, vagány, zord külsejű, ám melegszívű motorosok, akik vasárnap nemes céllal szálltak vasparipáikra. Az ország minden szegletéből mintegy 600-1000 motoros jelezte részvételét azon a jótékonysági megmozduláson, melyet a szolnoki kalandparkban bántalmazott jászberényi kisfiú lelki erősítéséért szerveztek meg vasárnap délután. 

bántalmazott
Közel ezer motoros fogadta a két keréken guruló Rolit a jászberényi vásártéren. A motorosok a bántalmazott gyermek lelki támogatásáért fogtak össze
Fotó: Pesti József

Példaértékű akciót szerveztek a bántalmazott fiúért a motorosok

Hálás vagyok, hogy nagyon sokan eljöttek és összefogással örömet szereztünk Rolandnak – kezdte Halwax Károly, a politika- és erőszakmentes kezdeményezés elindítója. A Tolna vármegyei Decsen élő fiatalembert is megdöbbentette a kalandparkban történt felháborító eset, ezért megkereste a kisfiú anyukáját, hogy szeretnék meglepni a gyermeket. 

– Miután az édesanyától engedélyt kaptam az élménymotorozás megszervezésére, a közösségi oldalon felhívást tettem közzé, hogy akinek van kedve csatlakozzon. Már az első napon körülbelül ötszázan írtak, hogy jönnének. Közben a jászsági motorosok közösségéből Vas Tamás és Balázs Béla is felvették velem a kapcsolatot és segítettek a szervezésben. Nagyon hálás vagyok nekik – mondta el érdeklődésünkre Halwax Károly. 

Első szóra a kezdeményezés mellé álltunk

– folytatta Vas Tamás „Tojás”.

– Az volt a célunk, hogy pozitív élménnyel erősítsük a kisfiú lelkivilágát – tette hozzá.

Balázs Béla kiemelte:

fontos, hogy a bántalmazott gyermek érezze, hogy nemcsak rossz emberek vannak, hanem jók is, a felnőttekben is meg lehet bízni.

Patkó József Visznekről érkezett a jótékonysági találkozóra.

– Fontosnak tartom, hogy részvételemmel kiálljak a gyermekbántalmazás ellen. Remélem, hogy a kisfiúnak sikerül feldolgozni a történteket – fűzte hozzá.

Ezt erősítette meg a budapesti Pöpper Lajos is, aki szintén elítéli a gyermekek elleni erőszakot. Mint mondta, a közösségi oldalon szerzett tudomást a kezdeményezésről. Nem volt kérdés, hogy csatlakozik a motoros összefogáshoz.

Könnyes szemmel mondott köszönetet Roland édesanyja 

A két keréken dübörgők élménymotorozással igyekeztek felvidítani Rolit és anyukáját, akik természetesen motoron érkeztek a rendezvényre. Óriási taps, tengernyi szeretet és ajándékok fogadták őket. A fiút a magasba emelve köszöntötték és a jászsági motoros közösség tagjává fogadták. 

Hihetetlen, hogy ilyen sokan, minden érdek nélkül eljöttek és meglepték Rolit. Ez példaértékű

– mondta könnyeivel küszködve Nagy Judit, a fiú édesanyja, aki háláját fejezte ki mindenkinek az együttérzésért.

A motorosok gyűrűjében Roli egyértelműen felszabadultnak látszott, jól érezte magát. Azt is elárulta, hogy nagyon örült a gurulásnak, közben pedig nem volt benne félelem. Sokan játékokkal, rajzeszközökkel, könyvekkel és édességekkel ajándékozták meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!