MARTFŰ/BUDAPEST

2021.10.24. 15:28

A hatvanas évek Amerikájának életérzését idézi meg stílusával

Extravagáns külsejével a hatvanas évek hangulatát idézi meg a martfűi Bródán Zsanett. A kétgyermekes családanya a budapesti Oldtimer Show-n megrendezett szépségversenyen a dobogó legfelső fokára állhatott.

P. Pusztai Nóra

Bródán Zsanettet (középen) a budapesti Oldtimer Show legszebbjének választották

Forrás: Beküldött fotó

Már gyermekként is kitűnt a tömegből Bródán Zsanett, háromévesen a kedvenc viselete egy piros alapon fehér pöttyös szoknya volt.

– Anyukám párja rajongott az ötvenes, hatvanas, hetvenes évekért, gyűjtötte a korra jellemző relikviákat. Autós találkozókra is jártunk együtt, a hangulat engem is magával ragadott – kezdte Zsanett, akit az amerikai járműcsodák egészen annyira vonzottak, hogy autószerelőnek kezdett tanulni. Az élet végül is más pályára sodorta, a rock and roll stílus viszont megmaradt.

– Lázadó vagyok, és örökre az is maradok – vallja.

Gyermekei születése után fejest ugrott a már korábban megkedvelt világba. A cseresznyét ábrázoló tetoválása mellett a tupírozott haj is a mindennapi viseletének részévé vált. Lakásának berendezési tárgyai – például a hűtő vagy a teafőző – is a jampi korszakra hajaznak.

– A hozzánk érkezőket is beszippantja a világom. Bár a gyerekeim szobája kivétel, azokat ugyanis maguknak rendezték be – tette hozzá.

Számtalan fotózásra invitálták, az esetek többségében amerikai autókkal kapták lencsevégre, egy-egy sorozatból naptár is készült.

– A fővárosban van egy cég, ahol kifejezetten a korszakra jellemző ruhákat varrnak. A szekrényem különlegesebbnél különlegesebb darabokkal van tele. Ezek a ruhák azok, amik pont a nőiességet hangsúlyozzák, a pöttyös hajpánttal és a frizurámmal sokszor megnéznek az utcán, legtöbbször elismerően szólnak – mondta.

Bródán Zsanettet (középen) a budapesti Oldtimer Show legszebbjének választották
Fotó: Beküldött fotó

Nem véletlen tehát, hogy Zsanett már több szépségversenyre is benevezett. És bár először még nem került be a legjobbak közé, legutóbb a fővárosban tartott Oldtimer Show keretein belül megrendezett megméretésről koronával térhetett haza.

– Az ismerőseim folyamatosan győzködtek, hogy nevezzek. A verseny reggelén a párom noszogatott, hogy induljunk el, és nem bántam meg. Az egész egy különleges világ volt. A hatalmas, hatméteres autók között járkáltunk naphosszat, de a versenyzőtársaimmal fotózkodtunk egy 411-es Truman gőzmozdonnyal is, csak úgy dőlt belőle a füst – számolt be mosolyogva élményeiről.

Zsanett a sikerén felbuzdulva elhatározta, a jövőbeni alkalmakat is kihasználja, ha szépségversenyekről van szó.

Ritka autócsodával büszkélkedhet

A martfűi Bródán Zsanettnek nemcsak a berendezési tárgyai repítenek vissza a hatvanas évekbe, ugyanis egy kis csinosítgatás után rövidesen egy 1969-es évjáratú Cadillac is helyet kap az udvarán.

– Az autóval a párom lepett meg, de mielőtt megérkezik a Cadillac, meg kell hosszabbítani a beállót, mivel az csak öt és fél méter, az autó pedig kereken hat – mesélte nevetve a martfűi hölgy.

Az amerikai benzinfaló különlegességét az adja, hogy egy közeljövőben forgatott filmben is szerepet kap majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!