Pénzmúzeum

2024.06.28. 09:48

A Bőröndmúzeum nyárra az Erzsébet táborokba teszi át a székhelyét

Az Utazás a pénz körül című program azzal a céllal indult el, hogy a felső tagozatos és középiskolás diákok ismeretterjesztő foglalkozásokon ismerkedjenek meg többek közt a pénzkezeléssel, a bankrendszerrel és a hitelezéssel.

MW

Mintaóra a Bőröndmúzeumban

Forrás: Pénzmúzeum

Fotó: Horvath Andras

A Bőröndmúzeum nem megy vakációra, csupán nyárra az Erzsébet táborokba teszi át a székhelyét.

A Bőröndmúzeum – Utazás a pénz körül című programja 2023. szeptember 15-én azzal a céllal indult el, hogy a felső tagozatos, illetve a középiskolákban tanuló diákok számára elvigye a Pénzmúzeum pénzügyi ismeretterjesztő foglalkozásait, melyek a családi költségvetés, a korszerű pénzkezelés, a pénz vásárlóereje és a bankrendszer, illetve a hitelezés témája köré épülnek.

Az indulása óta eltelt 9 hónapban a Bőröndmúzeum 25 000 diákhoz, 90 településre és 180 intézménybe jutott el, ami több mint 850 foglalkozást jelent. Ezen belül 15 hátrányos helyzetű településen összesen 70 foglalkozás zajlott 1289 diák részvételével. A résztvevők 30%-a kelet-magyarországi vármegyékből került ki és csak 35%-a volt budapesti székhelyű intézmény tanulója, a többi diák az ország különböző részeiről vett részt a programokon.

A Bőröndmúzeum 2024. nyarán az Erzsébet-táborokban folytatja az ismeretterjesztést, így a foglalkozások még több gyermekhez jutnak el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!