Nyugdíj

2024.04.25. 11:25

Vízsugárral búcsúztatták a könnyeivel küszködő szolnoki helikopterpilótát – galériával

Molnár „Moles” István törzszászlós egy Mi-17-es típusú forgószárnyassal repült utoljára nemzetközi hajózószolgálatában. Baráti ölelésekben gazdag búcsúja látványosra sikerült.

Mészáros Géza

Több mint negyven évnyi hajózószolgálat után utoljára repült a bosznia-hercegovinai EUFOR-misszió kötelékében Molnár István törzszászlós, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár katonája. A könnyfakasztó eseményről a Magyar Honvédség számolt be. A tapasztalt Mi-17-es hajózó ugyanis hamarosan nyugdíjba vonul otthon, Szolnokon.

Molnár „Moles” István törzszászlós egy Mi-17-es típusú forgószárnyassal repült utoljára nemzetközi hajózószolgálatában
Fotó: Szakal Szebáld

Molnár „Moles” Istvánt utolsó missziós repülését követően az EUFOR Helikopter Alegység állománya fogadta és köszöntötte – vízsugárral, emléklappal, baráti búcsúöleléssel.

A képek láttán érezhető, hogy a búcsúzó hajózót mennyien is szeretik és tisztelik magyar és külföldi kollégái egyaránt…

Fontos szerepet játszik a szolnoki szál a boszniai misszióban

 A nemzetközi EUFOR legfontosabb feladata az a békefenntartó misszió, melyet Bosznia-Hercegovinában végeznek magyar katonák közreműködésével. A missziós kiküldetésre készülő erők tagjai számos esetben Szolnokon készülnek feladataikra. Néhány hete pedig a bosznia-hercegovinai Biztonsági Minisztérium két eltűnt turista megtalálásában kérte az EUFOR nemzetközi misszió segítségét: a légi mentés végül sikeres volt, köszönhetően a légi egészségügyi evakuációra (MEDEVAC) felszerelt és berendezett szolnoki H145M helikopternek és annak személyzetének. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában