Útvonal

2024.05.02. 13:55

Ballagástól lesz hangos Szolnok a hétvégén – ezeket az utcákat zárják le

Hétvégén végzős középiskolások százai vonulnak a szolnoki ballagáson, emiatt pénteken és szombaton is útlezárásokra kell számítani. Mutatjuk mely útszakaszok lesznek érintettek.

Rózsa Róbert

Hétvégén tartják a középiskolás ballagásokat Szolnokon. A diákok a hagyományoknak megfelelően ilyenkor birtokba veszik a város köztereit, emiatt – a városháza tájékoztatása szerint – idén is több helyen lezárják az utakat a forgalom elől.

balgás,szolnok,lezárás
Ballagás Szolnokon, 2023. május 5-én
Fotó: Nagy Balázs / Forrás: MW Archívum

Pénteken búcsúznak iskolájuktól a Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola diákjai: az ő ballagásuk 13.40-kor kezdődik és 14.15-ig tart. Erre az időre lezárják a Baross utca Mátyás király út és Eötvös tér közötti szakaszát.

Szintén pénteken, 13.45-től 14.15-ig ballagnak a Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola végzősei, az Áchim András utca–Rezeda utca–Városmajor út–Muskátli utca útvonalon.

A kerósokhoz hasonlóan a Baross utcán ballagnak el a Szolnoki SZC Petőfi Sándor Technikum és Szakképző Iskola végzősei is, szombaton, 10.30-11.00-ig a Petőfi Sándor utca–Baross utca kereszteződése és a Baross utca 10-12. között.

 

Belvárosi ballagások

A szolnoki belvárosban pénteken szakaszos útlezárás lesz 14.45 és 16.30 között. A lezárás a Sóház utca, Táncsics Mihály út, Kossuth Lajos tér (a Kossuth Lajos utca Szabadság tér felőli részének érintésével), Szapáry út, Sóház utca útvonalon. A szakaszon a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, a Varga Katalin Gimnázium és a Verseghy Ferenc Gimnázium diákjai ballagnak. A vargások a Táncsics Mihály út–Kossuth tér–Szabadság tér útvonalon térnek vissza iskolájukba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában