Összefoglaló

2024.05.04. 20:00

Mezőgazdasági eszközök, gumik és pótkocsik is égtek Jászberényben – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A Jászberényi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 57 éves jászapátiban férfival szemben, aki a környékén lakó nő ismerősét egy bottal úgy megverte, hogy a nőnek eltört a keze.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Mezőgazdasági eszközök, gumik és pótkocsik égtek teljes terjedelmükben szombat délután Jászberényben, a Zsombikos tanyán. A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a helyi és a nagykátai hivatásos tűzoltók hat vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat

Legeza György emlékhelyet avattak Újszászon, a Szent Márton Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központban. A magyar bajnok, paralimpikon évekkel ezelőtt az intézmény pszichológusa volt.

A kosárlabda-bajnokság elődöntőjének harmadik összecsapásán az NHSZ Szolnoki Olajbányász vesztett helyzetből, 23 pontos hátrányból fordítva, túlórában legyőzte a hazai pályán játszó Alba Fehérvár csapatát.

A vasúti sínekre hajtott egy személyautó Mezőtúr és Szarvas között, a 4631-es út 10-es kilométerszelvényénél. A műszaki mentés céljából a mezőtúri hivatásos tűzoltók vonultak ki a helyszínre. Az egység eltávolította a sínpályáról a járművet.

A karcagi Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium végzős osztálya szombat reggel gépes felvonulással búcsúzott el a várostól a ballagási ünnepség előtt, ahogy ezt már évtizedek óta teszi. A lovas-hintós felvezetéssel induló régi és modern gépekkel vonuló diákokat sokan megnézték a város több pontján.

A „Jászságért” Alapítvány Kuratóriuma a 2024. évi Jászságért Díjat, és a vele járó 1 millió forint elismerést Zsidei Andrásné nyugalmazott könyvtáros, a Dósai Honismereti Szakkör vezetője részére ítélte oda a jászdózsai hagyományok megőrzése érdekében végzett több évtizedes, sokoldalú, példaértékű tevékenysége elismeréseként.

A Szolnoki Dózsa az 5–8. helyért csata első körében Kaposváron 25–11-es győzelmet aratott, ezzel lezárta az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcot. A szolnoki gárda már mérkőzés első perceiben tudatosította vetélytársával, hogy ki a jobb. Nagy kedvvel játszva tetszés szerint érték el találataikat, és a vártnál is jóval magabiztosabban nyertek.

A hétvége egyik legmozgalmasabb eseménye országszerte a középfokú tanintézmények diákjainak búcsúja az iskolájuktól. Szolnokon (is) már pénteken ballagtak a középiskolások, de a szombat is az elköszönések napja volt.

Egy kétségbeesett nagymama tett bejelentést a rendőrségre május 2-án délelőtt. A hölgy a vásárlás után bepakolt autója csomagtartójába, és véletlenül bezárta az utastérbe 2 éves unokáját az indítókulccsal együtt. A központi zár blokkolt, így nem tudta kiszabadítani a gyereket. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, a kislány közel félórája volt a forró autóban

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában