Projektnyitó

2024.04.25. 14:30

Negyedmilliárd forintos támogatásból újul meg 11 utca Jászladányon

A fejlesztés javítja a településképet és megteremti a biztonságos közlekedés feltételeit.

Illés Anita

A jászladányi önkormányzat mintegy 250 millió forint pályázati támogatást nyert a TOP Plusz programban belterületi utak fejlesztésére. A projekt nyitórendezvényét csütörtökön délelőtt tartották a polgármesteri hivatal dísztermében. 

Nyár utca, felújítás
A fejlesztés tizenegy belterületi utcát érint, köztük a Nyár utcát is
Fotó: Illés Anita

– Jászladány életében nagyon fontos pályázatot indítunk útjára, melynek keretében tizenegy utca kap aszfaltburkolatot. Az önkormányzat útépítésre fordítható szabad forrásai korlátozottak, de mégis az elmúlt időszakban látható javulás tapasztalható a belterületi úthálózat állapotában. Növekedett a szilárd burkolattal ellátott szakaszok hossza és igyekeztünk az útalapos szakaszok arányát is növelni – mondta köszöntőjében Bertalanné Drávucz Katalin polgármester. 

A beruházás részleteit Mezei Norbert, a polgármesteri hivatal pénzügyi osztályának vezetője ismertette.

Az elnyert támogatásból a Damjanich, a Deák, az Izsó, a Gaál István, a Honvéd, a Hóvirág, a Nyár, a Rákóczi, a Sugár, az Új és a Vadász utca újul meg. Összesen közel 3,5 kilométer szilárd úthálózatot építenek ki. Ezzel a település jelenleg 52,9 százalékos szilárd burkolattal kiépített úthálózata 62,61 százalékra emelkedik. 

Bertalanné Drávucz Katalin
A projekt nyitórendezvényén Bertalanné Drávucz Katalin polgármester mondott köszöntőt
Fotó: Illés Anita

A területet átadták a kivitelezőnek, a tényleges munka várhatóan egy hónap múlva kezdődik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában