Abádszalók

2024.03.28. 13:55

Így néz ki ma a híres Tisza-tavi sziget, ahol a filmbeli legendás kunyhó állt - fotókkal

A környéket legtöbben a Jóreménység-sziget című filmből ismerhetik, most megmutatjuk, mi változott arrafelé a forgatás óta.

Köllő Judit

Máig látogatható a JóreményStégje, amely azért épült, hogy emlékeztessen bennünket arra, miként vigyázhatunk és óvhatjuk meg a természetet a nyári pihenés és a kikapcsolódás ideje alatt is. A Ljasuk Dimitry ötlete alapján megvalósult kis pihenőhelyen kulturált környezetben relaxálhatunk, fürödhetünk, horgászhatunk, vagy akár olvashatunk is.

JóreményStég
Egész évben látogatható az Abádszalóknál található JóreménységStég
Fotó: Ljasuk Dimitry

– Egy igen régi vitrint és könyvtárat helyeztünk el a JóreményStégen, amelyben már több száz kötetet elhelyeztünk – nyilatkozta a független filmes, Ljasuk Dimitry. – Aki arra kanyarodik, nyugodtan bele tehet egy könyvet, vagy akár ki is választhat egy által kedvelt példányt az ott lévők közül.

Minden év májusában, önkéntesek segítségével teszik rendbe a területet.

– Hamarosan itt a nyár, így lassacskán elkezdjük felkészíteni a szigetet a turista szezonra. Ilyenkor takarítunk, virágot ültetünk, ez nekem minden évben óriási élmény – tette hozzá a filmes.

JóreményStég
A JóreményStég az egyetlen Tisza-parti hely, ahol szelektív hulladékgyűjtőket helyeztek el
Fotó: Ljasuk Dimitry

Az alkotó azt is elárulta, hogy a JóreményStégje az egyetlen Tisza-parti hely, ahol szelektív hulladékgyűjtőket helyeztek ki. 

S hogy mi lett azzal a különleges kunyhóval, amelyben oly sok időt töltött a koronavírus-járvány idején, s amelyet a Jóreménység-sziget című filmjében is láthattunk? Ljasuk Dimitry hírportálunknak elmondta, nagyjából fél évet töltött az egykoron a stég közelében álló kunyhóban, a kis építményt később az abádszalóki strandon állították ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában