Összefoglaló

2024.03.28. 20:00

Vitte az ajtót és az ablakokat is a felújítás alatt álló házból a kenderesi férfi – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Március 19-én kopogtatott a rendőrség annak a szolnoki reumatológusnak az ajtaján, aki a gyanú szerint 9 millió forintos hasznot szerzett azzal, hogy indokolatlanul, a betegek adataival, de tudta nélkül írt fel vényre gyógyászati segédeszközöket. Az évek óta tartó ügynek jelenleg 64 gyanúsítottja van: 28 orvos, 20 cégvezető, 11 alkalmazott és 5 orvosi asszisztens. Tavaly egy szolnoki nőt már őrizetbe vettek ugyanebben az ügyben.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Amennyire méltóságteljesen kezdődött, olyannyira méltatlan hangnemben zajlott le a szolnoki közgyűlés márciusi ülése csütörtökön. Az előterjesztések szakmai megvitatása helyett több esetben a közelgő önkormányzati választás kampánybeszédei, illetve meggondolatlan sértegetések és azokra adott viszontválaszok nyújtották közel hét órásra a fórumot.

Egy 32 éves helyi lakost gyanúsítanak a rendőrök azzal a bűncselekménnyel, ami Kenderesen történt március 26–27-én. A megalapozott gyanú szerint a férfi bement egy felújítás alatt álló házba, és elvitt egy bejárati ajtót, két ablakot és három flakon purhabot. Az elkövető eladta a lopott holmikat.

Az elmúlt napokban többen tettek bejelentést a Szolnoki Rendőrkapitányságra bicikli és elektromos roller eltűnéséről. A rendőrök adatgyűjtést követően március 27-én este elfogták a bűncselekmények feltételezett elkövetőjét, és előállították a rendőrkapitányságra.

Méltóképpen emlékeztek meg Rákóczifalván a település névadójáról. II. Rákóczi Ferenc 1676. március 27-én született, a jeles napot a Szabadság téren megrendezett, korabeli hangulatot megidéző programokkal ünnepelték meg szerdán.

A gazdálkodókat érintő pályázati lehetőségekről is szó volt a csépai művelődési házban tartott polgári esten szerdán. A rendezvény vendégeként Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő kérdéseire válaszolt. 

A szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt riasztották a város hivatásos tűzoltóit Szolnokon, a Csokonai útra csütörtökön délelőtt tizenegy óra körül. Az egység méréseket végzett, amely során gázkoncentrációt mutattak ki az ingatlan levegőjében.

A korábbi évek hagyományait folytatva ismét jelentős mennyiségű halat telepített a Holt-Tiszába a Tisza Horgászegyesület. Szerdán 4500 kiló háromnyaras pontyot engedtek a hullámok közé. Az eseményen Szalay Ferenc polgármester is részt vett, aki személyesen eresztett a folyóba egy méretes pontyot a szákból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában