Összefoglaló

2024.04.26. 20:40

Átadták a Véső úti sportkomplexumot Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Kilenc sportág képviselői használhatják a felújított szolnoki sportkomplexumot. Magyar válogatott ejtőernyősök érkezésével kezdődött a Véső úti sportközpont hivatalos átadása pénteken. „Célba ért” az előző évek fejlesztéssorozata, utolsó lépésként elkészült az atlétikai központ melletti cselgáncs- és birkózóterem.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Füst gomolygott a szolnoki Tiszaligetben, gázálarcot húztak a fiatalok. Általános és középiskolás diákok is összemérték tudásukat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség által szervezett ifjúsági versenyen. A tegnapi megméretésnek a Tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központ adott otthont, az eseményen 11 vármegyei intézmény tanulói vettek részt.

Egy „menekülttábor” körüli konfliktust is kezelniük kellett a szolnoki tanfolyam hallgatóinak. Újabb háromhetes nemzetközi katonai megfigyelő tanfolyam kezdődött április 8-án a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK). A tanfolyam április 26-án a kiképzésről szóló oklevél-átadással ért véget, mely után a résztvevőknek lehetőségük lesz nemzetközi missziókban katonai megfigyelői szolgálat teljesítésére.

Már lángokban állt a parasztház Kisújszálláson, amikor a tűzoltók berohantak egy gázpalackért. Talán az utolsó pillanatban hatoltak be a tűzoltók a lángoló kisújszállási parasztházba.

Pedagógiai lehetőségekről és kihívásokról tartottak konferenciát Jászberényben. A szakemberek legújabb kutatási eredményeikről és jó gyakorlatokról is beszámoltak.

Tovább működhet a szolnoki rehabilitációs központ. Újabb három évig még biztosan működhet a látássérült egyesület Szolnokon működő Elemi Rehabilitációs Központja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában