Vélemény

2017.12.28. 18:39

A hiszékenységre nagyon ráfázhatunk

Hihetetlen, mennyire könnyű az embereket manipulálni. Különösen igaz ez a nyugdíjasokra, akik sokszor gyanútlanul belesétálnak az irreális áron kínált egészségügyi kacatok hitelfelvételre késztető csapdájába. Aláírt szerződéssel pedig sokszor már késő a bánat.

Pedig a média is évek óta mutatja be az elrettentő példákat, a népszerű „megvezetési” módszereket.

Vajon miért van az, hogy míg a hivatalos egészségügyi szűrővizsgálatokra a kívánatosnál jóval kevesebben járnak el, az önjelölt „egészségügyi centrumok” megkeresésére annyian ugranak, és még hatalmas hitelekbe, jókora kölcsönökbe is verik maguk, hogy irreális áron megvegyék a „gyógyító” eszközöket?

Ám ha többen vennék a fáradságot és mérlegelnének, vagy netán a szerződés aláírása előtt szakembernél rákérdeznének az önjelölt diagnoszták módszerére és a készülékek gyógyhatására, sokkal kevesebben fognák utólag a fejüket, hogy mire dobtak ki egy vagyont.

Sajnos azonban könnyebb elhinni, hogy néhány értékesítő profibban vizsgál, mint egy szakorvos.

Ugyanakkor vajon hogyan hajtja álomra a fejét az az ember, aki időseknek kínálja ezeket az aranyáron mért portékákat? Milyen lelkiismerete lehet egy-egy ilyen „szakértőnek”?

Aki tudja, hogy milyen pénzek, sorsok forognak kockán. Hiszen a legtöbb beugratott idős kisnyugdíjas.

Lehet, hogy a megvett készülék tényleg gyógyít. Mégis, több esélyt kellene adni a gyógyulni vágyóknak arra, hogy mérlegeljenek.

Különben az üzlet megkötését követően nemhogy jobban lennének, hanem még betegebbek lehetnek a bánattól, amit a kidobottnak vélt pénz okozhat számukra.

Kovács Berta

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!