műrepülés

2017.06.26. 12:00

Gyulay Zsolt: Ez a világ leglátványosabb futama

Most hétvégén rendezik a Red Bull Air Race műrepülő világbajnokság budapesti futamát. A pályát ezúttal is a Duna felett, a Lánchíd és a Margit-híd közötti szakaszon alakítják ki.

Mediaworks Online / MTI

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte: Magyarországon immár 11. alkalommal rendezik meg a Red Bull Air Race budapesti futamát, amely kuriózum a versenyzőknek, a nézőknek és a szervezőknek egyaránt. A vezetés idén is bízik a rendezés sikerében, és remélik, az időjárás a tavalyival ellentétben kegyes lesz hozzájuk – jelentette ki.

Besenyei Péter korábbi versenyző, a sorozat 2003-as bajnoka elmondta, hogy a résztvevő pilóták a világ legjobbjai, így nem okozhat számukra extra veszélyt a pálya, csupán több koncentrációt igényel. A két évvel ezelőtt visszavonult Besenyei hozzátette: hiányzik neki a versenyzés, és már alig várja, hogy bemutatót tarthasson a közönségnek.

A kísérőprogramokat követően a szombati szabadedzés 13.50-kor, a selejtező 16 órakor kezdődik. A vasárnapi első fordulóra 14 órától kerül sor, majd 16 órakor kezdődik a legjobb nyolc, 16.30-kor pedig a legjobb négy pilóta vetélkedése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!