Hirdetés

2024.07.11. 11:22

A vendéglátásban helyezkednél el Mezőkövesden vagy környékén? Próbáld ki magad pultos-felszolgálóként!

Az álláshirdetések böngészésekor különböző vendéglátós pozíciókkal meglehetősen gyakran találkozhatnak az álláskeresők. A visszatérő lehetőségek sorát erősíti a pultos-felszolgáló munkakör is, amelynek betöltésére Mezőkövesden és környékén is adódhat bőven esély a régióban található vendéglátóegységeknél. Következzenek a legfontosabb tudnivalók ezen állások kapcsán!

PR cikk

Forrás: Freepik.com

A pultos-felszolgálói feladatkör

Pultos-felszolgálókat általában kisebb éttermeknél, kávézóknál és italozóknál alkalmaznak. Ahogy a pozíció megnevezése is utal rá, a munkakör betöltőinek egyszerre több szerepben is helyt kell állniuk: felszolgálóként és pultosként egyaránt. Ennek értelmében feladatuk, hogy fogadják a vendégeket, segítsenek számukra asztalt találni és felvegyék a rendeléseiket.

Ezen rendeléseket aztán – különösen az italrendelések esetén – rendszerint ők maguk készítik el, majd szervírozzák. A kommunikáció és a kapcsolattartás tehát fontos szelete a munkakörüknek, amelynek részeként előzetesen ismertetik az étlapot és itallapot, illetve megválaszolják a vendégek esetlegesen felmerülő kérdéseit. Később pedig természetesen a számlázást és a fizettetést is intézik.

A vendégek kiszolgálását érintő feladatokon túl persze egyéb felelősségek is felmerülnek a munkakör kapcsán. Ilyen például a készletkezelés, vagyis az ételek és italok készleteinek folyamatos nyomon követése és feltöltése, továbbá az utánrendelések lebonyolítása. Ráadásul a pultos-felszolgálóknak a vendéglátóegység rendjéről, az asztalok tisztaságáról és a vendégek kényelméről is gondoskodniuk el, vagyis valóban sokrétű feladatokkal találkozhatnak a pozíció betöltői a mindennapokban.

Milyen lehetőségek adódhatnak Mezőkövesden és környékén?

Vendéglátós munkalehetőségekben Mezőkövesd és környéke is bővelkedik, így természetesen akár pultos-felszolgálóként is adódhat esély a munkavállalásra. Ehhez érdemes figyelemmel kísérni a régió álláspiacára specializálódott MezokovesdAllas.hu kínálatát, ahol időről időre feltűnnek újabb és újabb vendéglátós munkák.

Ezek között felszolgálói és pultos állások külön-külön már több alkalommal előfordultak, de arra is volt precedens, hogy mindkét szerepkört magában foglaló pozícióra toboroztak munkavállalókat. A munkakörre jellemző, hogy az iskolai végzettség és a tapasztalatok tekintetében nem támaszt különösebb elvárásokat a pályázók felé, sok esetben akár abszolút kezdők is eséllyel jelentkezhetnek.

A személyes tulajdonságok viszont annál inkább előtérbe kerülnek, gondolva itt a vendégközpontú hozzáállásra, a kiváló kommunikációs képességekre, a rugalmasságra és nem utolsósorban a nagy munkabírásra, amelyek elengedhetetlen kvalitásoknak számítanak ezen álláslehetőségek kapcsán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában