Voks 2024

2024.06.07. 17:52

Orbán Viktor: ha a baloldal azt mondja, hogy valamit nem kell komolyan venni, akkor jó, ha elkezdünk félni (videó)

A kormányfő a TV2 stúdiójának a vendége volt, ahol elmondta, hogy az európai parlamenti választáson megfelelő embereket kell Brüsszelbe küldeni.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a TV2 Tények című műsorának

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

„Ha visszagondolunk a mögöttünk lévő két évre, akkor arra emlékszem, hogy a német kancellár a háború kitörésekor azt mondta, hogy csak sisakokat fognak küldeni Ukrajnába. Ehhez képest most német tankok vannak Ukrajnában. Ha abban az ütemben haladunk, ahová eljutottunk két év alatt, akkor nem túlzás, hogy centiméterekre vagyunk a közvetlen összeütközéstől” – fogalmazott Orbán Viktor a Tv2 hírműsorának, a Tényeknek adott interjúban. A miniszterelnök elmondta, hogy a nyugat háborút akar, és az amerikai irányból érkező nyomásnak engedve a háború felé mennek a nyugati vezetők.

Ez egy olyan háborús pszichózis, ami két irányból érkezik, Brüsszelből és Washingtonból

– tette hozzá.

Értékelése szerint az európai parlamenti választás eszköz a változásra, ha pedig több lesz a békepárti képviselő az EP-ben, akkor Brüsszelt le lehet lassítani. Jelezte, hogy a baloldalnak a válságérzékelése korábban sem működött jól, így a migráció esetében sem, amit álproblémának neveztek.

Amikor a baloldal azt mondja, hogy valamit nem kell komolyan venni, akkor jó, ha elkezdünk félni

– hangsúlyozta a kormányfő.

A sorkatonaság kapcsán a kormányfő megemlítette, hogy vannak, akik arról beszélnek, hogy egy európai hadseregbe kellene besorozni a fiatalokat. „Magyarország azt gondolja, hogy a sorkatonaság ügye kizárólagos nemzeti hatáskör. Szó sem lehet róla, hogy magyar fiatalokat besorozzanak egy másik hadseregbe” – szögezte le.

Szót ejtett arról is, hogy a NATO egy védelmi szövetség, arról pedig szó sem volt, hogy egy harmadik ország területén végezzenek katonai műveleteket. Mint mondta, erő kérdése egy NATO-akcióból kimaradni. Orbán Viktor felidézte, hogy kétszer is volt olyan világháború, amiből hazánk ki akart maradni.

Ha a magyar emberek kiállnak a béke mellett, akkor a kormány is elég erős lesz, hogy kívül tartsa a háborút. A választáson nem a párthovatartozás számít, hanem az, hogy a magyar kormányt megerősítsük

– fogalmazott.

A Magyar Nemzet tudósítása IDE KATTINTVA olvasható!

A miniszterelnök közösségi odalán is felhívta a figyelmet arra, hogy interjút ad a TV2-n ma este.
„Tények. Interjú ma 18:00-kor, a TV2-n” – olvasható a bejegyzésben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában